Mjölkpulver färdigblandat i müslin

Välling...

Åter startfrågan då. Mjölkpulver direkt i muslin får varken jag eller barnen ner. Direkt otäckt. Vi har blandat i pulver till fullkornsvälling istället och det blir mycket godare. Vi späder med kokande vatten, men just till tältfrukost gör det inte oss något om müslin är varm.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Mjölkpulver blandad med mjölig müsli är bland det hemskaste som finns i frukostväg - blå bands frukostar på det konceptet är i stort sett helt omöjliga att få i sig då första degiga tuggan växer sig monstruös...

Mölkpuvret separat som man själv får blanda ut till 'mjölk' och havregrynen/müslin separat och ej söndermixad till pulver hade varit 10 ggr lättare att få i sig än den hemska blandningen som blå band får ihop... Urk, säger jag.

Jag vet att denna åsikt inte gäller alla, men vet att mer än en också delar min åsikt ang dessa frukostpåsar ;-)
 
Jag använder vuxen välling som jag blandar med kallt vatten och rör om ordentligt innan jag häller i min mysli blandning.
 
Jag blandade Sempers mjölkpulver i Starts musli och gjorde portionspåsar för 11 dagar vid senaste vandringen. Märkte ingen skillnad mot om jag tillredde mjölken separat som jag gjort tidigare.
 
Portionsförpackningar viktigt.

För den som inte använt mjölkpulver tidigare så är det viktigt att veta att man måste göra portionsförpackningar. Gör man en storpack så kommer allt mjölkpulver att hamna i botten.
Kanske slår jag in öppna dörrar nu men jag har själv gjort den missen i tidernas begynnelse.
 
Helmjölkspulver ska det va - inte blasket på Ica eller Coop.

Köpte på Mountain house sist. Lite dyrare men ack så gott med oboy. Smakar Pucko på pricken.

Hade även färdigblandat i grötmixen i portionspåsar
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips