matlåda = kastrull på gasolkök. Tips önskas!

Hej!

Jag jobbar ute och nu när kyligare dagar närmar sig söker jag en smidig lösning för att få äta varm mat till lunch.

Jag skulle vilja ha en matlåda som jag kan sätta direkt på gasolköket. Den ska ha tätslutande lock och gå att diska i maskinen. Vikt är oviktigt, jag äter maten vid bilen.

Någon som har tips på produkter som kan användas till detta och egna erfarenheter av dylika lösningar?

/Evelina
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
Min spontana tanke är ikeas glaslådor. Jag vet dock inte om de tåler att eldas på, det kan ju uppstå väldigt stora spänningar i glaset om det eldas på under en kall januaridag. Kanske någon annan här som vet glasets hållfasthet under tänkta förhållanden?
Dessutom kommer du behöva ett separat lock i metall som tåler värmen, så det kanske blir väl omständigt?
 
i grytan

Varför krångla till det så: lägg maten i grytan och sedan på med gladpack/plastfilm och sedan ställer du det i en större tät plastpåse som du tillsluter ordentligt. Kör du runt i bilen kan du väl se till att kastrulen står på rätt köl - kläm (under sätet eller med annan tyngre last) eller surra fast (spännband motsvv) den så den förblir på rätt köl.
Är det mer lättflytande mat så håller jag med om att mattermos kan vara ett alternativ, både för att hålal varmt eller som förvaring före du värmer på köket.

/Patrik
 
Optimus 199 var ju sådant, engelska messkittet likaså, snuskburken i dess olika utformningar oxså. För att köksgrejorna inte kall ramla omkull i bilen kan man ha dem i en plastback eller trälåda.
Matthermos är utmärkt och jag brukade en när som fältlunchen var alltför dyrbar.

go tur
 
Hejsan
En helt vanlig matlåda i rostfritt funkar kanon.
Har värmt min låda ett flertal gånger med gassvetsen på jobbet,
fast man får vara lite försiktig med lågan så att man inte får vidbränd mat
 
Om man inte rör om maten under värmning så kan man inte få maten snabbt genomvarm utan i det fallet skall vara lite värme under lång tid - typ i timmar och då är en lösning med Trangia och fet gasbrännare under matlådan helt fel och försöker man skynda på det hela så blir det bränt

matlådervärmare brukar ligga på runt 50W per matlåda och minst 30 minuter och det är dom låga effektnivåerna får man inte till med en Trangiabrännar utan det ligger snarare på nivå en liten gasollykta på låg ljusnivå.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips