Vår meny för helgen
Här är vår meny för helgen (fre em-sö em):
frukostar: gröt med sylt/russin, mackor, tubost,te
lunch 1: kasseler med creme fraiche, senap och zuchini, pasta
lunch 2: köttfärsmix med sojsgryn, ris
kväll 1-2: har inte bestämt mig, något av:
Grillspett (lägg i marinad hemma) eller korv, ris eller couscous, ratatui eller kryddstark barebecuesås från affären.
Kycklingspett satay (lägg i marinad hemma) med ris och jordnötssås (görs hemma, kan nog köpas också).
Kanske sill?
Fruktasallad av färsk eller konserverad frukt resp pulverefterrätt.
fika: kaffe, kakor, bullar, frukt, mackor beroende på humör.
Dryck: mjölk, c-vitaminbrus och festis till lunch och fika. Vuxna får en vattenkyld pilsner till kvällsmat.
Mjölk och kött förvaras i kylväska närmast durken skyddade från sol.
Jag tycker inte att det är svårt att hitta plats för att göra en eldstad. Ibland får man dock grilla 50-100 m bort från ätplatsen (kan vara bra när barn är med). Vi blöter mer mossan/ljungen/gräset under, lägger någa lager med stenar och sedan veden ovanpå det. Innan vi lämnar platsen gräver vi ned kolet och river eldstaden, ingen ser efteråt att vi varit där.
Det går snabbt att hitta stenar och ved i skogen. Barnen hjälper gärna till.
/Stina