Mat & kyla

Skulle vilja ha förslag på middagsrätter (gärna vegitariska) som fungerar i kyla (-30 och neråt), hållbarhet samt bra näringsinnehåll. Sen får det ju gärna smaka bra också.
 
Beror på viktbegränsning

Om vikten inte spelar någon roll kan du ta med dig frysta grönsaker. Vissa grönsaker som rotfrukter måste förvällas först. I annat fall (och vanligast) brukar vikten vara viktig. Då gäller nog torkad mat. Torkade maträtter klarar vilken temperatur som helst under 50-60 grader. I längden kan fettrika produkter härskna, men det är ju ett mindre problem i kyla.

Köp färdigtorkad mat eller torka själv (=kul pyssel). Maträtter är allehanda grytor, soppor och röror. Dessa är bra för att få i sig tillräckligt med vätska, som annars kan vara ett problem vintertid.

Anders V

Ps. En höjdare första dan är stekt fläsk och lök med en burk vita bönor i tomatsås över. Krydda med salt, peppar och timjan.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Winter Mat

Mat håller sig bättre i kyla. Natten innan lägger du bara mateni sovsäcken så att den tinar
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips