Mat & kyla

Skulle vilja ha förslag på middagsrätter (gärna vegitariska) som fungerar i kyla (-30 och neråt), hållbarhet samt bra näringsinnehåll. Sen får det ju gärna smaka bra också.
 
Beror på viktbegränsning

Om vikten inte spelar någon roll kan du ta med dig frysta grönsaker. Vissa grönsaker som rotfrukter måste förvällas först. I annat fall (och vanligast) brukar vikten vara viktig. Då gäller nog torkad mat. Torkade maträtter klarar vilken temperatur som helst under 50-60 grader. I längden kan fettrika produkter härskna, men det är ju ett mindre problem i kyla.

Köp färdigtorkad mat eller torka själv (=kul pyssel). Maträtter är allehanda grytor, soppor och röror. Dessa är bra för att få i sig tillräckligt med vätska, som annars kan vara ett problem vintertid.

Anders V

Ps. En höjdare första dan är stekt fläsk och lök med en burk vita bönor i tomatsås över. Krydda med salt, peppar och timjan.
 
Winter Mat

Mat håller sig bättre i kyla. Natten innan lägger du bara mateni sovsäcken så att den tinar
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips