Kryddor att ha med sig?

Jag har med salt, vitpeppar (malen), svartpeppar (krossad) i en sån tredelad "filmburk". Det räcker som sagt långt.
Sedan har jag ibland med torkad vitlök (finhackad), tomatpuré, curry, röd curry, parmesanost och olivolja.

/Ulf
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Jag fick tag på ett par små burkar (15 ml), tänkte först ha dom till flytande dite men det är nog bara kryddor som får plats.

lutar åt grovmalen svartpeppar, malen vitpeppar, paprikapulver, typ temjan/mejram samt antingen chili-spicemix eller cayenepeppar..

Utöver det blir det nog färsk chili, en liten burk salt och buljongtärningar..

Vi kommer i princip äta vegan så det måste finnas lite att smaksätta med..
Funderar på soja också..
 
Örtsalt

...är helt klart den viktigaste efter salt&peppar. Herbamare livar upp den tråkigaste maten. Just att det är lite vitlök i gör den så helgjuten. Skulle bli väldigt besviken om jag glömde den på en vandring...
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips