Kryddor att ha med sig?

Jag har med salt, vitpeppar (malen), svartpeppar (krossad) i en sån tredelad "filmburk". Det räcker som sagt långt.
Sedan har jag ibland med torkad vitlök (finhackad), tomatpuré, curry, röd curry, parmesanost och olivolja.

/Ulf
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Jag fick tag på ett par små burkar (15 ml), tänkte först ha dom till flytande dite men det är nog bara kryddor som får plats.

lutar åt grovmalen svartpeppar, malen vitpeppar, paprikapulver, typ temjan/mejram samt antingen chili-spicemix eller cayenepeppar..

Utöver det blir det nog färsk chili, en liten burk salt och buljongtärningar..

Vi kommer i princip äta vegan så det måste finnas lite att smaksätta med..
Funderar på soja också..
 
Örtsalt

...är helt klart den viktigaste efter salt&peppar. Herbamare livar upp den tråkigaste maten. Just att det är lite vitlök i gör den så helgjuten. Skulle bli väldigt besviken om jag glömde den på en vandring...
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips