Koh Chang Thailand, bra dyk?

Hej alla.
Funderar på att kolla dykning på ön Koh Chang Thailand. Någon som varit och där och kan ge lite information om ex bra dykfirma, bra guesthouse osv. Har tidgare varit på Phuket och det tyckte jag var bra men vill prova allt.
 
Prova inte allt...

Nej, Koh Chang är en billig och ganska numera även vulgär ‘svennig turistplats‘. Det finns ingen bra dykning där. Och ön är inget vidare, ens att vara på, Inget att skriva hem om i alla fall, så att säga. Hela den där östra kusten av Siambukten är inget vidare då det gäller avancerad dykning. Ön ligger illa till, utsatt för grov sedimentation av närliggande floder ifrån fastlandet. Vilket gör sikt, fiskarter och allmän trivsel dåligt betyg. Dessutom ligger den som så många andra av Thailands turistöar på kontinentalsockeln och har egentligen inga utarbetade korallrev förstår du, eftersom hela bukten är väldigt grund och innehåller lätteroderade lersediment (70 meter) och var torrlagd under istiden.
Med andra ord inga utvecklade arter eller vidare bra sikt. Grumligt och trist.

Thailands västkust är ett bättre val.

Surin, Similan och Koh Lanta och givetvis Phuketområdet...dessa platser har otroligt fin och allmän och populär dykning. Välj detta hellre då.

Det finns dock ..ganska torftiga utflykter till ifrån Koh Chang till ön Koh Si Rang utanför ön Koh Muk, som de flesta dykararrangörer ger dig ifrån typ: White Sand Beach, men det är inget direkt.
Lägg dina dykpengar på ett annat resmål!
 
Håller inte riktigt med. Håller iof med om att Similian och Koh Tao är bättre. Kom emellertid hem från Koh Chang för två veckor sedan. Hade 40 m + sikt ute på Hin Luk Bat och simmade i stora stim av alla möjliga fiskar. Finns flera bra nya dykplatser söder om ön. Riktigt att det är väldigt dålig sikt på vissa ställen, man måste veta exakt hur strömmarna ligger, kan skilja mellan 1 och 20-30 m sikt bara på ett par hundra meter.

Koh Chang är på gång att utvecklas mot en "svennig turistplats" men är väl kanske inte riktigt där än. Undvik White Sand Beach och hela nordvästra delen av ön. Lonley Beach är schysst om man vill partaja lite förutom att bada och steka i solen. Siam Hut är bra boende där. Är man mer folkskygg är Long Beach längst ned på den sydöstra spetsen förmodligen bäst. Bra och billigt boende där är Treehouse.

För mer info specifikt ang dykningen ring eller maila den här killen: "Cookie" (heter Cook egentligen, men det är det ingen som kallar honom), [email protected], 0876811369 (lokalt nr). Han har örnkoll på vattnen utanför Koh Chang och är PADI Master Scuba Diver Trainer, bl a, han har typ alla certifikat som finns. Knuten till en lokal firma som heter Scuba Zone, drivs av en brittisk kille, tillgång till väldigt bra båt. Cookie är amerikan och således lätt att kommunicera med. Helskön snubbe i största allmänhet. Hälsa från mig!

Lycka till!!
 
Om man åker ner för dykning så kan man kanske stå ut med "Svennig turistort" eftersom man ändå är ute på båten hela dagarna. Till exempel så är det enormt bra dykning om man utgår från Koh Lanta, men själva huvudorten vill man ju bara kräkas på. Däremot var det inte lika lattjo den dan Fritidsresor hängde med på dykbåten (kan vara värt att kolla upp innan). Så prioritera dykning framför ort. Och allmänt så brukar nog västkusten rankas högre än öst.
 

Liknande trådar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!