Jättegott på fjällen

Pröva Abbas thaituna!

En aluminiumpåse som ej är kylkonserv finns i tre smaker (den starkast kan ni hoppa över om ni inte gillar riv i halsen och mycket svett, fast vatten finns det gott om i fjällen) väger 200g och innehåller tonfisk, lite grönt och frukt kryddor samt kokosmjölk. Bara att värma upp, kanon gott med tex cous cous.

Finns på hemköp och div. livsmedelsaffärer
 
"riv i halsen"...

grejjen är ju bara den att man ska inte dricka vatten om det hettar.. =)... ska göra saken värre bara... :)tugga en banan rekommenderar min kocklärare =)eller en macka.............
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Fast det är väl inte så ofta man kan hala fram en banan när man är och vandrar etc, mitt tips är att ta lite socker i munnen istället om rivet blir outhärdligt. Socker fungerar på samma sätt som bananen.
 
Det beror ju lite på vad det är som river. Det som är starkt i chili är fettlösligt så där fungerar vatten inget bra (vattnet spolar inte bort fett). Men jag tror inte heller att socker är särskilt bra på att "lösa upp" fett? Det borde vara vettigare att äta nåt fett (en macka med massa smör på?).

Men det som är starkt i andra kryddor vet jag inte om det är fettlösligt så där kan vatten kanske fungera?
 
nermander; sa:
Det beror ju lite på vad det är som river. Det som är starkt i chili är fettlösligt så där fungerar vatten inget bra (vattnet spolar inte bort fett). Men jag tror inte heller att socker är särskilt bra på att "lösa upp" fett? Det borde vara vettigare att äta nåt fett (en macka med massa smör på?).
På många platser där man äter rejält stark mat brukar man servera kokos eller liknande för att mildra hettan. Jag har inte testat något som funkat bättre än kokos men jag har i.o.f.s. inte behövt använda något för att mildra hettan sedan 1978 heller... :)

/Fredrik, som gillar stark mat.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips