Jämförelse mellan Optimus 77 (Jägare/Tor) och Ö&B (Biltema) kök

Ovannämnda orsaker jämte slarvig påfyllning av sprit samt risken att fylla på när det brinner är väl sammanfattningen av motargumenten till det lättskötta spritköket.
Oavsett var i kedjan man får rödsprit i maten så dömmer det ut den.
Själv har ego aldrig drabbats men trötta och blöta brukare har uppvisat samtliga missgrepp.
Vikten på bränslet för längre turer skall inte underskattas, det går minst åt dubbelt så mycket rödsprit som fotogen eller bensin.
Givetvis är spritkökets stora fördel att det är underbart tyst.
Inget kök ger i min mening samma trivselfaktor som en liten fin eld. YMMV
go tur
 
Plastflaskan man fick i lumpen för att förvara spriten i höll aldrig tätt...


Eller så förvarar man brännaren i matkärlet (och brännaren är inte helt tät eller inte helt tom).


Men det är ju engångshändelser! Man gör inte om mistaget en gång till om man inte har en grav form av kognitivt funktionsnedsättnig. Jag är dessutom övertygad om att när ni gjorde gröntjänsten så sa någon intruktör åt er att inte förvara läckande bränskeflaskor eller halvfulla brännare I snuskburken.
 
Jag pratar inte om halvfulla brännare, det kan finnas några droppar spritrester kvar i brännaren om man inte har bränt upp spiten utan hällt tillbaka överbliven sprit. Det behövs bara en droppe.
 
Själv så brukar jag låta brännaren brinna klart för att inte få rester av spriten i packningen. Förvaringen av spritbännaren, ja den brukar jag aldrig packa ner tillsammans i köket för att undvika att det sätter smak i maten. Finns säkert fler sätt som är bättre men så här gör jag.
 
Nä precis så behövs det inga stora mängder, det räcker med pyttelite så smakar maten fasiken.
Jag lyckades med detta när jag var grabb, urrrk.
 
En sak till man bör tänka på som jag vet att många inte tänker på, det lilla locket till brännaren har en gummipackning så man bör ju vänta tills brännaren har svalnat innan man sätter dit locket så att man inte skadar packningen för även det gör att det kan läcka ut spritrester.
 

Aktuellt

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Nä precis så behövs det inga stora mängder, det räcker med pyttelite så smakar maten fasiken.
Jag lyckades med detta när jag var grabb, urrrk.

Det är du inte ensam om, har gjort den missen med och det smakar inte särskilt gott då. Fast det var med kronans snuskburk då man skulle packa enligt reglementet. Kåsa, bestick och brännare skulle då packas i kokkärlet. Hmm allt smakade då bränd sprit :)
 
Beror ju en del på spritens fabrikat också. Tenol tycker jag inte smakar särskilt illa. Kan smaka på det direkt från fingret utan att det stör för mycket.

Vissa andra är ju bedrövliga. I Skottland har jag köpt nån sorts sprit som var violett. Räckte med att man haft sprit på fingret som dunstat och sen tog i maten eller kokkärlen för att hela dan skulle vara förstörd...
 
Röd etanol är vanlig dryckes-sprit som är "smaksatt" just för att man inte ska kunna dricka den.
Metanol är livsfarligt giftig och inte avsedd för förtäring, varpå det inte behövs någon äcklig tillsats.

Då tenol är en blandning av de båda är det inte konstigt att den smakar mindre dåligt =)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips