Hur välja motionscykel?

Hej
Vad ska jag tänka på då jag ska skaffa en motionscykel? Förra vintern lånade jag en träningscykel av "Spinning-typ" med kedja och klossar som krävde en hel del service. Lite mycket underhåll tycker jag. Visst den var en hel del år gammal.
Har någon erfarenhet av de magnetbromsade?
Hur är det med stabiliteten?
Pulsmätare är nog bra men många program, nä?
Är 1500 kr:s mycket "sämre"?
Jag är en seriös långloppsåkare och vill ha bra grejjor.
Vilka fabrikat har bra rykte och sämre?
 
Går själv i samma tankar, men har sneglat lite på en trainer till racern, om man nu har en racer. Isåfall tycker jag det är ett bättre alternativ. Ger en mer naturlig position än på en "motioncykel". (Går kanske att köra MTB på en trainer också?!)
 
Jag är inte speciellt seriös... men iaf. Hemma finnns det en magnet bromsad grej som man sätter sin vanliga mtb i, kommer inte ihåg vad den heter. Men det fungerar bra. Dock måste man byta bakhjul till slicks.

Jag skulle sattsa på ngt annat om jag var riktigt seriös...

/G
 
Ett märke med bra rykte och som finns lättillgängligt i Sverige är Tunturi.

Finns mer info. på traningsspecialisten.nu
samt tunturi.com eller .fi

Tänker troligtvis inhandla en E4 innan jul. måste bunta lite till bara.

MVH Pack
 
När det gäller pulsmätare så använder jag själv en SIGMA PC 1600, som kostar ca 700-900 kr, och den fungerar mycket bra!! Den har max- medelpuls, zon-alarm, tid i i zon etc, recovery time beroende på träning (dessa är de viktigaste i mitt tycke).

När det gäller trainers har jag en Grand Excel, som är magnetbromsad och fungerar lika bra till racerns som mountainbiken. Tycker det är mycket roligare att cykla på den än de bästa träningsscyklar jag kört på (och det gäller även s.k. spinningspass).

http://www.cyclecomponents.com är ett seriöst företag med mycket god service och kanonpriser. Hittar du lägre priser någon annanstans så berätta gärna.

Mvh, Jörgen
 
ang. sigmas pulsmätare

Hej
Har ej samma modell som ovanstående men PC 800. Är inte alls nöjd med den. Visar ej korrekt puls, alldeles för högt.
Så jag kommer inte köp deras pulsmätare igen.'
/Joel
 
Re: ang. sigmas pulsmätare

plp; sa:
Hej
Har ej samma modell som ovanstående men PC 800. Är inte alls nöjd med den. Visar ej korrekt puls, alldeles för högt.
Så jag kommer inte köp deras pulsmätare igen.'
/Joel


Det var ju intressant. Själv har jag inte noterat detta. Tekniken bakom Sigmas pulsmätare, rätta mig någon om jag har fel, är att de mäter tiden mellan var tredje pulsslag och räknar således ut nuvarande puls på det sättet. När det gäller min vilopuls och normalpuls så stämmer det nog ganska bra (nuvarande puls är ju ett momentanvärde, och jag hört att en del tycker att pulsavläsningen kan få "snabbkick" om man t ex sitter still och sedan reser sig och går iväg snabbt, så reagerar den också snabbt).

Jag har dock inte kontrollerat min puls i förhållande till pulsmätaren under konditionsträningen.

Jörgen
 
Monark Ergometer 828E

Svenska Monark är världsledande på motionscyklar, bäst är 828E som är en pendelvågsergometer. Det innebär att du kan lägga till en ny dimension till din träning, nämligen wattbaserad träning! Detta utan att behöva köpa SRM vevar för 25000kr.
Monarks testcyklar är enormt långlivade så det går lätt att köpa väl fungerande cyklar på ställen som blocket, man behöver i stort sett bara byta rem efter några år.
Jag spenderar en stor del av vintern på min testcykel, och det är något jag verkligen kan rekommendera!

Mvh, Jens Westergren, 2:a Finnmarksturen 03
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.