Hur tillagar man REAL Turmat?

Ett sent medhåll till trådskaparen. Det har blandats, skakats, hällts på mer vatten, fått stå långt mycket längre än rekommenderad tid men ändå är maten långt ifrån färdiglagad. Mitt problem har alltid varit köttet/proteinet i rätten, inte pastan/kolhydraterna.

I grunden gillar jag Real's mat, men jag kan inte äta den när den aldrig blir färdiglagad. Har övergått till att steka bacon och ägg när jag är ute på dagsturer.
 
Kul att inte vara den enda :).

Jag har börjat hälla ner maten i en kastrull med kokande vatten och koka under omrörning i 5 minuter och sedan låta stå i 5 minuter till. Då blir maten klar iaf.
 

Aktuellt

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.
Häll på kokande vatten + 2 dl mer än vad som står i instrutionen, rör om mycket och nogrant. Låt stå några min extra. Rör gärna om ytterligare någon gång under tiden.

Instämmer med detta inlägg. 15-20 minuter är inga problem. Man känner på utsidan påsen hur otroligt länge den håller värmen. Tilläggas kan att en lång sked (har en i titan) underlättar påsomröring och ätandet ur påsen.
Bästa torrmaten enl. mig. Torsk och Steinbit är favoriter. Men man lessnar i längden och - Ja - maggen kan knorra av för mycket påsmat tycker jag allt.
 
Jag blir halvkass/lös i magen om jag äter REAL varje dag men det kanske beror på att man ofta går från helt vanlig mat och totalt svänger om kosten. Brukar inte bli så om jag käkar mer vanlig mat ute dock.
 
Jag öppnar påsen så att vacuumet släpper, viker sedan ut botten så mkt det går, stänger påsen igen med så mycket luft i som möjligt, sen skakar jag oo påsen rejält en 10 - 20 sek så att hoppressade klumpar blir mer pulvriserade, därefter är den redo för varmvatten.

Häller i något mer vatten än rekommenderat, rör om mkt ordentligt samt är noga med att skrapa i botten samt i hörnen, försluter och låter den stå ca 8-9 min, öppnar, rör om ordentligt en gång till och låter den stå i ytterligare 7-8 min.

Voilà

Blir bra varje gång :)
 
Man kan ju alltid byta från Real till nåt annat pga magknipet.

Jag äter Mountain House och de är ok men glöm inte saltet. Räcker att vänta10min. alt häll i byttan och koka med vattnet
 
Jag hade problem med detta första gångerna jag åt Real också. Grejen är den att du måste röra om mycket noggrant, i alla skrymslen och hörn. Dessa råd figurerar emellertid redan i tråden. Jag behöver dck inte låta påsen stå långre än rekommenderat, även om biffarna (som flyter upp till ytan) fortfarande kan vara något hårda inuti.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips