Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Ett sent medhåll till trådskaparen. Det har blandats, skakats, hällts på mer vatten, fått stå långt mycket längre än rekommenderad tid men ändå är maten långt ifrån färdiglagad. Mitt problem har alltid varit köttet/proteinet i rätten, inte pastan/kolhydraterna.
I grunden gillar jag Real's mat, men jag kan inte äta den när den aldrig blir färdiglagad. Har övergått till att steka bacon och ägg när jag är ute på dagsturer.
Jag har börjat hälla ner maten i en kastrull med kokande vatten och koka under omrörning i 5 minuter och sedan låta stå i 5 minuter till. Då blir maten klar iaf.
Häll på kokande vatten + 2 dl mer än vad som står i instrutionen, rör om mycket och nogrant. Låt stå några min extra. Rör gärna om ytterligare någon gång under tiden.
Instämmer med detta inlägg. 15-20 minuter är inga problem. Man känner på utsidan påsen hur otroligt länge den håller värmen. Tilläggas kan att en lång sked (har en i titan) underlättar påsomröring och ätandet ur påsen.
Bästa torrmaten enl. mig. Torsk och Steinbit är favoriter. Men man lessnar i längden och - Ja - maggen kan knorra av för mycket påsmat tycker jag allt.
Jag blir halvkass/lös i magen om jag äter REAL varje dag men det kanske beror på att man ofta går från helt vanlig mat och totalt svänger om kosten. Brukar inte bli så om jag käkar mer vanlig mat ute dock.
Jag öppnar påsen så att vacuumet släpper, viker sedan ut botten så mkt det går, stänger påsen igen med så mycket luft i som möjligt, sen skakar jag oo påsen rejält en 10 - 20 sek så att hoppressade klumpar blir mer pulvriserade, därefter är den redo för varmvatten.
Häller i något mer vatten än rekommenderat, rör om mkt ordentligt samt är noga med att skrapa i botten samt i hörnen, försluter och låter den stå ca 8-9 min, öppnar, rör om ordentligt en gång till och låter den stå i ytterligare 7-8 min.
Jag hade problem med detta första gångerna jag åt Real också. Grejen är den att du måste röra om mycket noggrant, i alla skrymslen och hörn. Dessa råd figurerar emellertid redan i tråden. Jag behöver dck inte låta påsen stå långre än rekommenderat, även om biffarna (som flyter upp till ytan) fortfarande kan vara något hårda inuti.
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
2 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
3 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
6 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer