Hur funkar Real???

Jag är nyss hemkommen efter en solopaddling där jag uteslutande åt REAL:s påsmat. Jag började fundera på vad och hur Real torkar sin mat för att den ska kunna bli färdig så fort? Varmt vatten i påsen och vänta 5 minuter, sedan är det färdigt. Motsvarande tidsangivelse för exempelvis Wildlifes mat är 10-15 minuter, och då upplever jag att den ofta ändå inte känns färdig (eller speciellt varm för den delen). Blå Bands käk måste koka 8-12 minuter för att bli färdig.

Alltså, någon som vet och kan förklara hur REAL torkar sina råvaror för att uppnå så pass kort tillagningstid?
 
REAL

Om jag förstått det hela så tillagar Drytech rätten klart och därefter frystorkas den. Själva prosessen framgår inte av Drytechs hemsida.

Blå band har till skillnad mot Drytech t ex färska råvaror som frystorkas. För detta krävs längre kokning. Samma gäller när du torkar hemma.
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips