• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Hjälp med reservdelar till min crescent

Tjenare! Jag är ny här på forumet men hoppas kunna få någon form av vägledning!

Jag har köpt en begagnad cykel i dagarna, en crescent. Eftersom de värkar smärre omöjligt att hitta på hojen vad det är för modell på den, har jag googlat mig fram till en modell det skulle kunna vara, den heter "crescent dirt 026"

Jag har problem med växlingen, eller rättare sagt drevet.

Är de någon som har koll på om de bara ska bara 2 framdrev? Jag misstänker att killen jag köpte den av har meckat bort mittendrevet. Jag menar på växelgrejen finns ju 1-3 1-8

Vet någon var jag kan hitta reservdelar till just denna modell?
Har letat å letat!

Tack/daniel
 
Hej,

Cykel du köpt består av "standard delar" som vilken cykelhandlare som helst kan fixa åt dig.

Det Crescent gjort med framdreven på din cykel är att ta bort största klingan fram (inte mitten) och ersatt den med en "bashguard".
Vill du ha högre utväxling är det bara att ersätta "bashguarden" med ett nytt kedjehjul (normalt sett 44 tänder) samt skruva upp en justerskruv på framväxeln för att kunna använda alla tre lägen på framväxeln.
 
10-växlad crescent

hej, jag har en crescent från sent 60-tal och växelarmen gav upp och åkte in i hjulet och behöver en ny växelarm men vet inte vad den heter eller på vilken sida jag kan få tag på en.
 

Logga in