"Havtorn nya innebäret". Artikel i Sydsvenskan

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
glass

http://sydsvenskan.se/kropp/article317713.ece

Jag minns sekvensen när Ray Mears kramar bären till en orange smet i sin serie om "Wild Food".

Skall ta en sväng ut till stranden till helgen...

Och en av årets nya glasskiosk på mitt favoritglasshak är just havtorn. Har också provat Kiviks marmelad men tyckte nog Kvitten var godare som marmelad.
Tranbär var ju hippt för några år sedan...

Vad blir nästa hipp-bär månne?

/Patrik
 
Havtorn växer som ogräs på Gotland. Några meter in i snåren på var och varannan badstrand är det bara att plocka på, med försiktighet naturligtvis. Vi hittade kvardröjande havtorn på Tofta förra hösten.
 
På Åland använder vi en dylik mojäng för att pressa havtorn. Lyckas med 20-30 liter per dag med denna.
 

Bilagor

  • IMG_0044.JPG
    IMG_0044.JPG
    43.3 KB · Visningar: 1,515

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips