"Havtorn nya innebäret". Artikel i Sydsvenskan

glass

http://sydsvenskan.se/kropp/article317713.ece

Jag minns sekvensen när Ray Mears kramar bären till en orange smet i sin serie om "Wild Food".

Skall ta en sväng ut till stranden till helgen...

Och en av årets nya glasskiosk på mitt favoritglasshak är just havtorn. Har också provat Kiviks marmelad men tyckte nog Kvitten var godare som marmelad.
Tranbär var ju hippt för några år sedan...

Vad blir nästa hipp-bär månne?

/Patrik
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Havtorn växer som ogräs på Gotland. Några meter in i snåren på var och varannan badstrand är det bara att plocka på, med försiktighet naturligtvis. Vi hittade kvardröjande havtorn på Tofta förra hösten.
 
På Åland använder vi en dylik mojäng för att pressa havtorn. Lyckas med 20-30 liter per dag med denna.
 

Bilagor

  • IMG_0044.JPG
    IMG_0044.JPG
    43.3 KB · Visningar: 1,522

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips