"Havtorn nya innebäret". Artikel i Sydsvenskan

glass

http://sydsvenskan.se/kropp/article317713.ece

Jag minns sekvensen när Ray Mears kramar bären till en orange smet i sin serie om "Wild Food".

Skall ta en sväng ut till stranden till helgen...

Och en av årets nya glasskiosk på mitt favoritglasshak är just havtorn. Har också provat Kiviks marmelad men tyckte nog Kvitten var godare som marmelad.
Tranbär var ju hippt för några år sedan...

Vad blir nästa hipp-bär månne?

/Patrik
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Havtorn växer som ogräs på Gotland. Några meter in i snåren på var och varannan badstrand är det bara att plocka på, med försiktighet naturligtvis. Vi hittade kvardröjande havtorn på Tofta förra hösten.
 
På Åland använder vi en dylik mojäng för att pressa havtorn. Lyckas med 20-30 liter per dag med denna.
 

Bilagor

  • IMG_0044.JPG
    IMG_0044.JPG
    43.3 KB · Visningar: 1,528

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips