Grillgaller ovanpå ett stormkök?

En röst till på Popup

Jag håller med macgunde.
Popup har en smidig väska. Den har grillgaller på lagom avstånd från kolet.
Den är lätt att bära. Går bra att ställa kaffepannan på när man grillat klart.
Jag brukar lämna bärremmen hemma. Har den i ryggsäcken. Väskan skyddar mot sot i packningen.
/John
 
Bushbuddy vedeldat kök fungerar utmärkt att grilla på. Det är bara att lägga två-tre korvar på kastrullstället. Inget galler behövs och korven blir grillad "på riktigt". När korven är klar petar man in ett par pinnar till och ställer på kaffekannan. :)
 
Definitionen på prylfixerad friluftsvän:

Letar nån speciell utrustning för att kunna grilla korv utomhus.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
 
Definitionen på prylfixerad friluftsvän:

Letar nån speciell utrustning för att kunna grilla korv utomhus.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Jag som samlar på friluftskök och är tekniskt intresserad använder allt från lägereld till gamla mässingskök vid olika tillfällen och gillar att använda den eventuella utrustning jag jag har med mig.
Vad är det som är negativt och fixerat med det?
 
Negativt?

Mer fenomenet att fundera på utrustning vid korvgrillning... Eld, kniv, pinne. Klart.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Ingen brasa

Ibland är man på mark där det inte är lämpligt att elda direkt på backen.
Ibland kanske det inte finns ved.
Ibland kanske man inte vill lämna spår efter sig.
I dessa fall är en lätt grill ett mycket bra alternativ.
Kolet+grillen väger mindre än att bära ved med sig.
Om man dumpar innehållet i grillen i en sjö eller å när man är klar, är man säker på att brasan är släckt.
På vintern är en liten grill på en bricka praktisk. Den kan stå på snön, man behöver inte gräva bort en massa snö för att elda.

Tälj gärna en grillpinne, eller använd en färdig.
Eller lägg korven på grillgallret.

/John
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips