Grillgaller ovanpå ett stormkök?

En röst till på Popup

Jag håller med macgunde.
Popup har en smidig väska. Den har grillgaller på lagom avstånd från kolet.
Den är lätt att bära. Går bra att ställa kaffepannan på när man grillat klart.
Jag brukar lämna bärremmen hemma. Har den i ryggsäcken. Väskan skyddar mot sot i packningen.
/John
 
Bushbuddy vedeldat kök fungerar utmärkt att grilla på. Det är bara att lägga två-tre korvar på kastrullstället. Inget galler behövs och korven blir grillad "på riktigt". När korven är klar petar man in ett par pinnar till och ställer på kaffekannan. :)
 
Definitionen på prylfixerad friluftsvän:

Letar nån speciell utrustning för att kunna grilla korv utomhus.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
 
Definitionen på prylfixerad friluftsvän:

Letar nån speciell utrustning för att kunna grilla korv utomhus.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Jag som samlar på friluftskök och är tekniskt intresserad använder allt från lägereld till gamla mässingskök vid olika tillfällen och gillar att använda den eventuella utrustning jag jag har med mig.
Vad är det som är negativt och fixerat med det?
 
Negativt?

Mer fenomenet att fundera på utrustning vid korvgrillning... Eld, kniv, pinne. Klart.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
 

Aktuellt

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Ingen brasa

Ibland är man på mark där det inte är lämpligt att elda direkt på backen.
Ibland kanske det inte finns ved.
Ibland kanske man inte vill lämna spår efter sig.
I dessa fall är en lätt grill ett mycket bra alternativ.
Kolet+grillen väger mindre än att bära ved med sig.
Om man dumpar innehållet i grillen i en sjö eller å när man är klar, är man säker på att brasan är släckt.
På vintern är en liten grill på en bricka praktisk. Den kan stå på snön, man behöver inte gräva bort en massa snö för att elda.

Tälj gärna en grillpinne, eller använd en färdig.
Eller lägg korven på grillgallret.

/John
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips