Förvärmning till kök

En fråga om kök .
Varför ska man förvärma ett kök.
En kompis jag var ute med satte på lite gas och körde på sitt omni fuel. Är det skadligt för köket ? eller varför ska man förvärma och isåfall , hur gör man det?¨
mvh johan
 
Förvärmning gör man ju på kök för flytande bränsle för att få bränslet att förgasas i startögonblicket. Det är ju flytande i tanken men måste fås att övergå till gasform innan det lämnar munstycket och förbränns, eljest får man en eldkastare att ta hand om. När köket väl är igång så värmer det sig självt men i början får man stötta med förvärming för att få brännarkroppen varm. Det ska normalt inte vara skadligt att förvärma den delen men man bör kanske hålla koll så att man inte börjar smälta nåt annat. :)

Själv har jag ett gammalt Optimus 85 Loke, där bränsletanken utgör bottenplatta. Det känns stundtals rätt korkat men brännaren är fastskruvad direkt i en grund fördjupning i tankens ovansida, och i denna fördjupning häller man t-röd eller förvärmningspasta och fjuttar på. När detta nästan men inte helt brunnit ut brukar jag öppna bränslekranen och då tänder de kvarvarande lågorna fotogenångorna.

Växlade din kompis till flytande bränsle efter gasen? Jag antar att man kan göra så om man är rejält snabb, men har aldrig hört talas om detta förfaringssätt tidigare.
/Richard
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips