Försvarets fältmat

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.

Månadens fråga: Vandring i Sarek – varifrån utgår du helst?

Har du vandrat i Sveriges största högfjällsområde? Då vill vi veta: vilken plats tycker du är bäst att utgå från?
Re: Försvarets frystorkade

Maskrospigg; sa:
Hej

Är det någon som har provat det frystorkade som finns på sidan ovan?

1. Höns i dillsås med potatis.
2. Kyckling med pasta och banan.
3. Höns i currysås med ris.
4. Kalops med potatis.
Ange nedan vilken beställningen

Priset är ju oslagbart...?

Tja smaken e som baken. Åt dem under lumpentiden och kan säga att samtliga smakar skräp. Vet inte om det beror på att jag är en usel kock men alla 4 rätter blir till en grå, trist och smaklös välling efter tillagning. Tacka vet jag försvarets guldburkar alá präriegryta, död mans fingrar och pyttipanna. Yummy, helt klart värt några x-tra kilon i packningen!

PS. Om man nu MÅSTE ha torrmat och har ont om stålar så är det faktiskt inte så svårt att fixa egen torr mat. Cirkus 90 grader i ugnen ett par timmar brukar torra till det mesta!!
 
Alla påsarna går jättebra att käka, förutom kanske höns i dill som jag inte får ner. Men det beror nog på att man fick en viss överdos under lumpen. Kyckling och banan är nog den godaste. Ska du ha konserver så är det bara lapskojsen som är värd att bära på.
/Niklas
 
soderkisen; sa:
Tacka vet jag försvarets guldburkar alá präriegryta, död mans fingrar och pyttipanna. Yummy, helt klart värt några x-tra kilon i packningen!

Uuhm, präriegrytan, den minns man ju med behag. Riktigt god!!
[Ändrat av mtpatrol 2005-02-03 kl 18:38]
 
Re: Re: Försvarets frystorkade

soderkisen; sa:
PS. Om man nu MÅSTE ha torrmat och har ont om stålar så är det faktiskt inte så svårt att fixa egen torr mat. Cirkus 90 grader i ugnen ett par timmar brukar torra till det mesta!!

Om man nu vill att maten skall behålla maximalt med näring och smak så ska man INTE följa det där tipset. 90 grader är alldeles för varmt, det kommer att tillaga maten istället för att torka den. Väldigt få saker torkas varmare än 60 grader (och så hög temperatur har man oftast bara en kort tid av hela torktiden).

Leta rätt på Puhonys Hälsoriktig konservering på nåt antikvariat.
 
Försvarets fältmat kan du idag köpa på vilken stormarknad som helst kolla i konservhyllorna efter chili con carne, ravioli och soldatens ärtsoppa.
 
Blå Bands frystorkat

Noterade i dag att Ö&B fått in ett parti Blå Bands frystorkat. 5 olika rätter. 25 kronor per påse.
"Bäst före datum" var någon gång 2007.
Active Life Equipment säljer dock till halva det priset, men då har ju "Bäst före datum" passerats med god marginal. Om nu det har någon betydelse?
Blå Bands civila version har också några andra rätter än de militära.

/ Bertil
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips