Första vandringen

Aktuellt

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
Korta rundor på 2-3 dagar fast det handlar om 30-50km dygn går att köra med den matmängden då hungern kommer med viss eftersläpning.Dock bör man om dygnsdistansen är bortanför 30km iaf ha tillgång till energidryck/dextros.
Men 20km dygn det är inget speciellt så om du har normal kondition och terrängen inte går 90 grader rakt upp..

Så du äter lite extra dagarna innan - sen kommer du gama mat dagarna efter rundan :)

Längre turer som typ 5 dygn+ med tung packning och det börjar bli kallt , då börjar det gå mat efter initiala dygn med 2500-3000kcal - +6000kcal i extremare fall.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips