• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Firning från topprepsankare

tips!

Jag var & klättrade i sommar några gr... Jag är väldigt höjdrädd.. & hade därför väldiga problem att komma över kanven när man skulle fira ned sig...
då lät min morbor (han som jag klättrade med) klippa i repet tidigare dvs. ovanför kanten & sen när han (har klättrat i några år)skulle fira ned sig så flyttade han repet nedanför kanten igen... det fungerade jättebra,
 
Ännu en idé!

Låt säga att man har en svår topprepsriggning där man måste hänga ned topprepsankaret långt (tex då ett löpande rep kan fastna och nötas i sprickor eller runt horn när man klättrar.)

Om man är osäker så kan man använda två prusikar för att prusikklättra nedåt på det statiska repet tills firningsrepet tar din vikt. Firningsrepet är under tiden låst med benslingeprusik så att du när du når firningspunkten har båda händerna fria att ta bort de övre prusikarna från det statiska repet.

Det tar ju tid, gör att du måste hantera en massa extra grejer för att komma ned och är lite overkill men funkar om man känner sig paranoid.
 

Liknande trådar

Logga in

Tips!