• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Finns det fisk i Pieskehaure och sjöarna norr om

Efter att ha läst Grundstens bok om Arjeplogsfjällen lite noggrannare upptäckte jag att han betecknar Pieskehaure som fisklös förutom en sort av stensimpa. Eftersom årets vandring var tänkt att gå i fiskandets anda gör det att jag kanske får tänka om. Hade tänkt gå i Arjeplogsfjällen för att avsluta i Kvikkjokk men ifall det inte finns fisk kanske jag tar en vandring till Mavasjaure och vänder om där och går tillbaka till Silvervägen.
 
Om du vänder missar du Vaimok som har fin röding men visst, Pieskehaure är känd för att vara fisklös. Frågan är hur det kommer sig med tanke på att sjön ingår i Piteälvens vattenssystem. Någon som vet?
 
klingstrom; sa:
Om du vänder missar du Vaimok som har fin röding men visst, Pieskehaure är känd för att vara fisklös. Frågan är hur det kommer sig med tanke på att sjön ingår i Piteälvens vattenssystem. Någon som vet?
Stod något om att det skall finnas en damm i utloppet av sjön så det kanske är den som hindrar fisken. Stod också något om att sjöarna (Mavasjaure, Iggesjaure mfl) varit fisklösa fram till 1964 då man planterade ut fisk.

Nåväl får fundera på om jag ändå börjar/slutar i Kvikkjokk och sen struntar jag i fisket i Pieskehaure.

Pga en plomb som behagade ramla ut i förra veckan var jag tvungen att skjuta vandringen några dagar men nu åker jag i morgon bitti så jag har en dag på mig att fundera :)
 
Finns öring i Pieskehaure vilket jag själv kan gå i god för eftersom jag både drog upp en och såg en till som stod enbart en meter nedanför mina fötter och enligt rykten skall det även finnas röding där vilket jag inte betvivlar.

I Vaimok finns både röding och den typ av mutant som finns i Ikesjaure (enligt en annan tråd här på utsidan) men tyvärr fick jag bara upp småfisk. Enligt en som jag pratade med finns det grov röding i Vaimok och jag bedömmer den personen som trovärdig även om jag såklart inte kan garantera det.
 
Ser att det är ett gammalt inlägg men måste bara inflika att det är ett välkänt röding och öring fiskevatten. Fiskar mycke där framförallt vintertid.