Filmprojekt om aidklättring

Hej!

Jag har en udda idé - att göra film om aidklättring - sådan film jag saknar bland alla borrbultsfilmer. Inga storväggar (till att börja med iaf) utan först och främst runt klipporna i Göteborg och eventuellt övriga delar av landet.

Till detta lilla projekt söker jag således aidklättrare som tänker köra något nu i vinter (helst när det är snö och is, i januari-februari), som inte har emot att fastna på film. A4:eek:r som C1:eek:r, nyturer och "clean aid" av friturer, vad som helst, bara det är teknisk klättring. Filmen skall också innehålla lite "filosofi", varför man aid:ar osv, samt nån liten grundkurs i teknisk klättring.

Tanken är att samla ihop så mycket klipp som möjligt för att sedan göra något intressant och spännande av det, något som illustrerar den psykiska pressen utan att bli långtråkigt att se på. Många har sagt "äsch, det går så långsamt och blir så långtråkigt". Jag tror snarare att det blir mycket enklare att göra film om aidklättring än om friklättring, att rigga upp och flytta runt för olika vinklar och klipp med endast en kamera är omöjligt att göra när nån friklättrar.

Jag har hittills inte gjort nån klätterfilm, men nånstans skall man ju börja. Jag är inget proffs och har ingen proffsutrustning, men den funkar. Dock har jag gjort ett antal filmer tidigare, det är inget som går på National Geographic förstås, men avgör själva om ni tror att det kan bli nåt... några smakprov återfinns på...

http://video.google.com/videoplay?docid=7329894967463617805
eller för en längre rulle i spektakulär natur...
http://bushcraft.se/iceland/

Svara här, skicka ett meddelande, eller maila till michel.blomgren (at) gmail.com om det låter intressant.

/Michel
 
Grymt bra idé! Jag önskar dig all lycka till med projektet.

Jag skulle tycka att det var kul att se en film om just lite "vanligt" aidklättrarfolk (om nu inte det är en oxymoron). Är tanken att sälja filmen eller lägga ut den på nätet?

Och har du vägarna förbi Uppsala ställer jag gärna upp ;-)
 
Ja, exakt - den skall handla om "vanligt" aidklättrarfolk. Eftersom det med största sannolikhet är aid-intresserade som kommer att titta på den så skall det bli betydligt mycket mer teknik än vanliga friklätterfilmer (som aldrig tar upp kilplaceringar utan bara den fysiska prestationen). Som tittare skall man känna hur absurd t.ex en RURP är eftersom hela placeringsförloppet skall filmas i detalj (utan att för den delen bli långtråkigt).

Filmen läggs ut på nätet under en Creative Commons-licens vilket bl.a innebär att vem som helst får distribuera vidare den eller visa den vart som helst utan att betala royalties - allt för att aid skall bli mer "inne" ;)

/Michel
 
intressant idé! Jag gillar den skarpt, vi måste bekämpa boulderflugan som sprider sig effektivt över vårt avlånga land.

Jag skulle gilla om den "instruerande" delen av filmen var mer inriktad på knepig, eller hård aid.. Att lära sig lägga kilar och kammar, eller hur aidsystemet funkar kan de flesta göra själva. Att lära sig slå in en copperhead däremot kan vara skönt att se nånn annan göra först.

Jag ställer gärna upp om du kommer ner till kullaberg, eller om jag kommer förbi ulorna någon gång i vinter.

petter_asander@hotmail.com
 
Det kanske har tagits upp i en annan tråd efter denna, men har det blivit någon film utav denna idé? Vore jättekul att se den isf!

Jag är annars på jakt efter någon film som tar upp Aid/Big wall klättring på ett bra sätt, spelar ingen roll vart i världen den är inspelad. Är det någon som har något hett tips?
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.