Fällkniven PXL

För mig handlar det om att jag vill ha smidigheten i en kvalitetsfällkniv, som samtidigt ligger åtminstone rätt nära en fullstor fastbladare. När det gäller behovet av en riktigt rejäl kniv man kan "bröta" med, så väljer jag hellre en billig kniv som man inte behöver vara rädd om överhuvudtaget. En finkniv och en stor fulkniv, perfekt kombo. I fiskebåten lär jag inte behöva något annat än fällkniven, men om jag t ex behöver röja lite sly eller hugga isär ved i skogen eller liknande kan jag ha en billig, enkel större kniv som komplement.

Som t ex. den här: http://www.knivhuset.com/sv/morakni...eden-morakniv-classic-no-3-7391846003007.html

En bra och rejäl kniv man kan ha i många år.

...men att skaffa en Fällkniven A2 t ex, är säkert bra om man ska lever militärliv en längre tid eller om man ska ge sig ut på vildmarksäventyr vilket knappast är aktuellt för en nybliven tvåbarnsfar som mig.
 
Jag bumpar lite och hoppas på fler kommentarer. Snart dags för inköp.

Köp den! Fina knivar är kul.

Eller, så köper du denna, använder inget annat numera - överlägset bäst att ha i bältet. Huggarn i ryggsäcken för större jobb, sen fixar man allt.

http://www.friluft.se/product_info.php?products_id=3851

För att föregå kommentarer om serraterade blad (tycker att detta blad är otroligt bra komponerat med serrateringen i övre delen) så vill jag påvisa att man redan på stenåldern insåg hur bra detta kunde vara :)

12000 år sen:

http://www.wesleyan.edu/archprog/collections/collection-highlights/mtcarmel.html
 
Soldier 08

Jag har använt Solider 08 ett tag och jag tycker också att det är ett bra verktyg.
Den lite större storleken, enhandsöppningen och det förbättrade greppet jämfört med en traditionell SAK är några av de saker jag uppskattar. Det är heller inte en massa bjäfs på den utan en ganska lagom mängd verktyg.

Det som är mindre bra är avsaknaden av clips och ett litet glapp i knivbladets låsning.
Knivbladets märkliga slipning med hälften serrations och hälften chisel-grind kunde också gärna får vara annorlunda. Håller dock helt med om att serrateringen, om man nu nödvändigtvis ska ha sådan, sitter på rätt ställe dvs fram på bladet.

Drömmen vore en Solidier 08 med ett traditionellt slipat blad, då gärna lite grövre och givetvis utan glapp i bladlåset.

Uffe
som inte köpt någon PXLwh än, men det kommer nog så småningom.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.