Få bort gelén

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?
Om jag mot förmodan BURIT en så tung konserv så skall jag definitivt också ha ALL energi. Man kan ju inte kasta bort det mest energitäta i hela burken. Har du i skinkan (Med gele) i en gryta så smälter skyn och fettet ihop med såsen.

Bon apetit.
anders
 
Vad många bra tips! (förutom att äta upp gelén då, usch så äckligt)
Jag tror att jag ska testa att helt enkelt koka upp en kastrull vatten och lägga i den ett tag och se om gelén smälter, det tyckte jag lät som det smartaste tipset.

Vad mycket ni vet allihopa förresten, det är ju helt suveränt! Tack!
 
?

Nu undrar jag hur ni gör för att få bort gelén från Tulip Picnicbog när ni är ute och vandrar? Hemma brukar jag bara hålla den under varmvattenkranen så rinner gelén av på några ögonblick. Men hur gör man när man är ute och vandrar? Den är ju inte säskilt aptitilig och den är ju svår att skrapa av med kniven.

Den smakar nog inte så äckligt när du är superhungrig (i-landsproblem) , annars får du väl skippa skinkan och med något annat.
 
Godaste bort!

Ta inte bort gelèn, det är ju den som är god jue. Men den blir rinnig om man inte har den kyld så den får du lätt bort, häll av bara. ..synd....
 
Ehh, har man släpat ut fanskapet i busken, kan man inte hitta ett recept där man använder hela konserven? Kastar du bort gelen bakom "snedtaket vid sjön" ed lockar du bara dit myror mm till de som kommer efter dig.

Varför inte köra saltabiten(mosas) och pulvermos, då får du ju lappskojs, detta utan att behöva kasta något...
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips