Expeditionskåt?

har diskuterats förut

Klar trollvarning.

Ämnet har diskuterats förut, sök i forumen och läs så hittar den som söker. Ämnet är i princip utömt. Folk tycker helt enkelt olika.
 
Det enda "uppenbara missbruket" av ordet expedition anser jag att man hittar i en populär reality-såpa! Fast egentligen så kanske det inte är ett missbruk av oredet? I SAOB så hittar man ju följande:

BETYDELSE: i vetenskapligt l. kommersiellt syfte o. d. företagen (längre) färd (i sht till avlägsna länder); övningsfärd av örlogsfartyg l. flottavdelning; krigsföretag till sjöss i förening med landstigning l. mera friståendo (mindre) krigsföretag till lands; sammanfattande om deltagarna i färd l. förotag av nämnda slag.

Och dom resorna var ju till ett avlägset land och dessutom i kommersiellt syfte, så Expedition Robinson måste ju vara en klockren expedition. ;)

Men visst har det gått inflation i ordet, fast det är inget som stör mig det minsta. Vill man kalla sin klätter för expedition så var så god. Lyckas man dessutom då få lite företag som är villiga att bekosta kalaset så är det väl bara att gratulera.

Nä, expidera mera vet ja!

/Jesper
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.