• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Era bästa tips på leder/vägar för ca 1 veckas cykelsemester

I Sverige.....

jag har cyklat tex Dalsland runt....Göta kanal..... hela kustvägen från söderköping längs kusten till Göteborg.......

Önskar tips? Är det fint tex från söderköping och norrut mot tex Gävle? eller kustvägen överhuvudtaget norrut?

Sthlm-området...vad bör man upptäcka?


Finaste väggen/leden i Norge?
 
Danmark är ett nästan platt cykelland, Sydhavsøerne från Fyn och runt, uppdukade luncher på Kroer och bra sovställen eller tält och picnick.

go tur
 
Kustvägen norr om Trondheim mot Bodö är spektakulär. Se t ex https://www.visitnorway.no/reisemal...g-attraksjoner/opplev-kystriksveien-p-sykkel/

Sverigeleden är värd att överväga.

Danmark har utmärkta cykelleder.

Thure
Tackar! Glömde skriva att Sverigeleden har jag cyklat från Gbg och genom småland ner till blekinge/österlen. Bitvis fin men det var väääldigt mycket skog vissa partier och det hände inte så mycket:)

Danmark har jag bara cyklat till Skagen från fredrikshamn och den tycker jag var lite överkattat förutom sista milen innan skagen som ju var fin!:)

Guldkusten mellan Köpenhamn och Helsingör har jag också cyklat och ävcen den var en liten besvikelse....mycket trafik och inte så kustnära som man hade hoppats...men visst...helt ok. Några speciella sträckor du tänker är fina i Danmark?
 
Bornholm. Thisted till Skagen på nationell cykelled 1 är omväxlande och lite biltrafik.

Lär finnas cykelled mellan Köpenhamn och Berlin som kan passa. Berlin är en trevlig cykelstad liksom Köpenhamn och med tyska och danska tåg går det bra att få med sig cykeln hem igen.

Thure
 
Bornholm. Thisted till Skagen på nationell cykelled 1 är omväxlande och lite biltrafik.

Lär finnas cykelled mellan Köpenhamn och Berlin som kan passa. Berlin är en trevlig cykelstad liksom Köpenhamn och med tyska och danska tåg går det bra att få med sig cykeln hem igen.

Thure
kanon....bornholm har iofs cyklat på lite men blev inte så mycket pga "halvlat" flickvän...så där finns lite mer att upptäcka:)

Jo Danmarks västkust är säkert fin kan jag tänka.

Bör väl gå att cykla på bron mellan fyn-själland? kan iofs inte tänka mg annat då vi snackar Danmark som ju är ett cykelland. Men hur tänkte de med Öresundsbron? Var det sverige som sa nej till cykel där?
 
Du har inte funderat på grusturer?

Följer man landets oändliga grusvägar så hittar man hur mycket vattenhål, sevärdheter, vackra platser och riktigt trevliga skogsbor.
Varför inte följa en vandringsled och lägga upp rutten utefter var vindskydden och stugorna är placerade?

Det finns många som gör det med MC däribland undertecknad så risken är stor att träffa på allt möjligt trevligt folk. (Dock inte jag f.n då jag har en nyfödd.)😊
 

Logga in

Tips!

<% if (false): %> <% endif %>