Efterlysning - känner du igen köket på bilden?

Hej!

I programmet "Natur så in i norden" lagar programledaren mat i en portabel "fire pit". Vet någon vad den heter och var man får tag på den?

Den finns bifogad på bild och förekommer i programmet i länken under från 18:38, den är ihopfälbar vad det verkar.

Länk till avsnittet: https://svenska.yle.fi/recept/2015/09/14/kraftor-med-spin
 

Bilagor

  • Screenshot 2017-12-18 at 09.02.19.jpg
    Screenshot 2017-12-18 at 09.02.19.jpg
    25.1 KB · Visningar: 1,000

Lästips

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
Pop up grill

Den finns i ett par storlekar. Jag tycker att den mindre är mycket smidig.
Väger inte mycket. Transportväska så att man slipper sota ner packningen.
Packa med lite grillkol. Ungefär samma vikt och volym som en engångsgrill, men mer användbar.
Perfekt i naturskyddsområden eller på hällar, där man inte får göra upp eld på marken.
/John
 
Ja jag har också den lilla. Perfekt i kajaken eftersom skärgården har mycket material att elda men klippor att skydda. Packar man den m grillkol kan det vara bra att ta en plastpåse också, bara tygfodralet skyddar inte tillräckligt.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
 
Jag har både stor och liten.
Den lilla räcker väl till två pers. Men behöver man mer yta är den större förstås effektivare.
Det går också att ta ut botten och använda den över glöd som blir efter en brasa (om det är OK att ha en brasa) så den är mycket smidig och användbar är min erfarenhet.
 
Har inte använt den stora.

Varför inte den stora?

Den lilla kom först ut på marknaden. Jag köpte en för många år sedan.
Den stora har jag helt enkelt inte använt, eftersom den lilla varit tillräckligt stor för mina utflykter. Därför uttalar jag mig bara om den lilla.
Om man kör briketter i den, hinner man laga stora mängder mat innan den slocknar. Grilla några omgångar och sätta på kaffepannan efteråt. Man kan till och med tänka sig ett potatiskok.
Briketter kör jag bara om jag avser att stanna en god stund på platsen.
Det går bra att köra pinnar och kottar. Men många av mina dagsutflykter går till naturreservat, och där är det inte tillåtet att plocka ved. Man får endast använda den ved som finns vid de iordninggjorda grillplatserna. Har jag med mig grillen och kol så är jag inte beroende av iordninggjorda grillplatser.
På vintern ställer jag grillen på en serveringsbricka direkt på snön, man behöver inte gräva bort någon snö.

/John
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips