Dygnsgrader!?

Tjena! Är detta begrepp ngt som ni använder er av?

Jag som Jägare gör det när fågeln el köttet ska hängas. Dvs tex en Tjäder tupp hängs 30 dygnsgrader dvs 3dgr om det är 10 dgr varmt, 1,5 om det är 20 grader.

Detta används för att veta ungefär hur länge viltet behöver hängas för att få det mört o fint, o inte dåligt.

Kan man använda samma princip för tex mjölk, ägg (okokta resp hårdkokta), fläsk i bit osv

Vad tror ni? Finns det ngn som använder sig av detta o vet dygnsgrader för helt färska råvaror?

/Niklas
 
Viltet ska ju hänga för att bli mört. Mjölken ska väl vara så färsk som möjligt!

Dvs om optimum för köttet är 30 dygnsgrader, så är optimum för mjölk, ägg mm 0 dygn x 4 grader, eller nåt.

/Håkan
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips