den eviga mjölner diskussionen.

Bärsystemet

Verkar ju onekligen som att det är bärsystemet som ska vara överlägset som är halvkasst och inte håller måttet. jag tyckte iofs att det var skönt när jag provade det i butik. får se hur det känns efter lite prov-vandring med vikt i säcken. och om det rumlar runt och är kasst.

illa värre.
 
Re: Blähhh

bowall; sa:
...
Komplexiteten på axelremmarna med remmar kors och tvärs förstår jag inte. Jag hade en säck köpt 2000 och hade ett rackarns strul med toppstramarna under en hel fjällvandring. De behöll inte sina inställning utan gång på gång fick man försöka luska ut vilken rem man skulle dra i för att det skulle bli bra. Då hade jag trots en gång för alla följt den medföljande beskrivningen för att ställa in något sorts "grundläge". Kanske var det nåt fel på min säck? Ingen aning... Läste nåt här på forumet från killen som köpte säcken av mig... han löste det med att slå en kärringaknut för att få toppstramarna på plats. För 4000+ kr bör man nog begära lite mer. Åtminstone en broshyr som beskriver inställningen MKT grundligt...

Jag har inte haft något problem med mina inställningar, utan får den att sitta som en vante varje gång.
Men visst var det lite krux, jag fick gå in på http://www.arcteryx.nu och sen leta upp en video som visade hur man ställde in allt och böjde ryggskenorna.


//Linus
 
Re: Re: Blähhh

Backpacker; sa:
Jag har inte haft något problem med mina inställningar, utan får den att sitta som en vante varje gång.
Men visst var det lite krux, jag fick gå in på http://www.arcteryx.nu och sen leta upp en video som visade hur man ställde in allt och böjde ryggskenorna.


//Linus

Visste inte Arcteryx börjar sälja Klättermusen ;-) Boran var inga problem att få sitta perfekt.
 
SÅLD.

Hej på er igen.

Efter mycket provande av säckar så slutade det med, att jag köpte en bora 80. den var helt klart så mycket trevligare än mussäcken.

blev helt såld efter att ha knallat runt med den i två timmar packad med lite över 20kilo.

den satt som en smäck.
 
Re: Mjölner 100

Pask; sa:
Mina åsikter kan läsas på:
http://www.utsidan.se/recensioner/visa.asp?ID=199

Efter kritik tycker man ju att Klättermusen borde ha förbättrat vissa saker. Jag vet inte om så är fallet, har inte tittat på Mjölner-säckarna på ett tag.

Jag tycker inte att bärsystemet var så svårt att förstå sig på. Däremot var (är?) det i vissa delar helt felkonstruerat.

Nu när jag har sytt och konstruerat om de sämsta delarna av säcken är jag mycket nöjd med min Mjölner. Den har varit med på många strapatser och klarat allt med glans.

Peter

Får ge ett litet rättfärdigande med, de äldre Mjölner säckarna hade ett enklare system för toppstramarna som fungerat bättre än de nyare. Det är i alla fall lättare att förstå sig på tycker jag.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.