Dagstursvänligt 3-4 timmar från Norrbottenskusten?

Hej!

Jag är föräldraledig och sambon har fått ledigt, men vart ska vi åka?

Vi har främst åkt iväg för att skida när vi bodde i Göteborg, och då föll valet på Grövelsjön flera gånger. Nu har vi flyttat upp till Norrbotten och har inte riktigt koll på ställen..

Letar efter någonstans där det är möjligt att hyra stuga, inte är för långt till kalfjäll, ca fyra timmar från norrbottenskusten. Har funderat på Kvikkjokk, Saxnäs (även om det är långt bort) och Ammarnäs. Ammarnäs har flest alternativ till turer, och är inte allt för långt bort.

Tips? Tankar? Åsikter?
 
Ammarnäs är fint Ritsjem, Vakkotavare, Saltoloukta finns också STF stugor och fjällstationer finns men de kanske inte är öppna nu i januari. Januari är en tuff månad i Norrbottensfjällen.
 
Skulle kanske förtydligat att det rör sig om andra veckan i mars. Men i och med att det är sportlov verkar det svårt att hitta rimligt boende när man inte har så lång framförhållning. Får se om vi bara gör utflykter i hemområdet eller om det blir till att åka iväg.
 
Havet är fint att skida på det är fjällkänsla på närmare håll. Åk ut och elda och gör mat eller fiska.
 
Det går säkert att hitta något bra. Men det kräver en del research, googling osv. Booking.com kanske. Man måste jobba lite vid datorn, kolla på kartor osv, så kör på !
 
Hemavan/Tärnaby är perfekt för barnfamilj, där finns så många olika valmöjligheter. Slalom, gå på tur med många olika turer att välja på ex vis till Viterskalstugan( liften upp i backen och sen 7 km på skidor), Ta bilen upp till Laisaliden så är man på kalfjället direkt och kan följa Drottningleden så långt man vill, Ängesdalslia, Kobåset och en vid Klippen som jag inte minns vad de kallade. Sen har Hemavan badhus som man kan nyttja om vädret är sämre.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Brannigan Långa,välpreppade spår inom ett par timmar från Sthlm? Turskidåkning 5

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.