• Obs! Tänk på att om du lägger ut din epostadress eller telefonnummer i forumet finns risken att de snappas up och används för spambrev och dylikt. För att slippa detta kan du istället be intresserade att kontakta dig via funktionen "Skicka epost till..." som finns i menyn man får få man klickar på ditt namn vid foruminlägget.

Cykla Sjuhäradsrundan (2 dagarstur) 18-19:e April

Dags att testa nya fina Sjuhärdsrundan på cykel!
http://cykelledensjuharadsrundan.se/om-sjuharad-cykelleden/

Vi tar oss med buss eller tåg till Borås varifrån vi utgår. Ulricehamn skulle passa bra för en lunch ca 3 timmar senare. Sedan ca 2-3 timmar till Limmared där tanken är att bo på vandrarhem/b&b eller liknande. Dag 2 tar vi oss sedan genom Tranemo, Svenljunga och vidare mot Borås. (lunch efter ca 2-3 timmar)

I skrivande stund är vi 2 st som tänkt genomföra detta...kul om några till hänger på. Någon supercykel behöver man inte ha bara den är i skapligt skick...och ingen dunderkondis heller, men viss cykelvana är såklart en fördel.

Bra att ha med är vattenflaska (som man kan fylla på), nötter, frukt, choklad samt extra slang.

Rundan är 15 mil så det blir 2 dagars upplevelse/motionscykling och en övernattning. Det är en ny fin runda varav 12 mil är bilfri på asfalterad banvall. Troligtvis blir det ca 8 mil första dagen och ca 7 mil nadra dagen.

Buss 100 går 08:30 Från NilsEricsonplatsen till Borås...där man får ta med cyklar.

Skulle det vara fullt så går Västtåget från Gbg central 08:35 där man också får ta med cyklar...skulle även det vara fullt går en buss 100 09:00...så det löser sig:)

http://reseplanerare.vasttrafik.se/...fik&ld=fe1&L=vs_vasttrafik&OK#connection_C0-1



Hem från Borås den 19:e. Bussar går mot Gbg var 30:e minut....dessutom Västtåg 16:23 och 19:20.

http://reseplanerare.vasttrafik.se/...nt=2d.0903468.1397045143&REQ0HafasScrollDir=1



Om någon/några är intresserade så medella helst senast tisdag 15/4....tänkte boka boende...förmodligen behövs det inte men för säkerhets skull så känns det säkrast. Vill man hellre tälta går det såklart bra. (Ev har vi tillgång till sommarstuga utanför Borås...så om vädret vill och lusten finns kanske det kan bli ytterligare en övernattning för dem/de som vill)



Att inte cykla är att gå för långt!:)
 
Vi tog bussen dit och tåget hem. Fick med cyklarna på båda. Men tåg är trevligare, vackrare sträckning och har mer plats för cyklar.
 
Tack för info

Jag bor i Göteborg och jobbar i Borås och tar ibland med cykeln för att cykla hem på eftermiddagen. Har hittills bara tagit tåget, som ju har få avgångar, men nu skall jag testa bussen någon dag.

Cyklade för övrigt Sjuhäradsrundan förra helgen - en mycket trevlig upplevelse. Hittade massvis med smultron längs banvallen.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.