Bra mat vid långfärdcykling?

Hej!!
Jag tycker det är bäst med långsamma kolhydrater, så att energin räcker en längre tid. Pasta tycker jag funkar välldigt bra!! Gott med nån pulversås, eller dylikt. Men annars är nog vätska det viktigaste när man cyklar långa turer!! Man gör av med mer vätska än man kanske tror!!
Torkad mat är ju också bra, om du vill lätta på vikten...
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Har hört att vattenmilon kan vara en bra variation, håller kvar vätskan bra i varma länder.
Men det kanske kan kännas onödigt tungt och speciellt otympligt ibland
 
Jag menade självklart vattenmelon :) men det är mest för vätska såklart. som mat funkar allt som funkar när man vandrar. O med det så menar jag allt man orkar bära ;)
 
Gurran; sa:
Hej!!
Jag tycker det är bäst med långsamma kolhydrater, så att energin räcker en längre tid. Pasta tycker jag funkar välldigt bra!! Gott med nån pulversås, eller dylikt. Men annars är nog vätska det viktigaste när man cyklar långa turer!! Man gör av med mer vätska än man kanske tror!!
Torkad mat är ju också bra, om du vill lätta på vikten...


Energi räcker lika långt oavsett om kolhydraterna är långsamma eller snabba!
 
karl_nilsson; sa:
Vad ska man äta när man cyklar längre sträckor??,
Menar du hur inför ett lopp, under ett lopp, när du tränar 3-4 pass i veckan, under en cykelsemster eller något annat?
Inför ett lopp äter jag mycket långsamma kolhydrater dagen/dagarna innan (beroende på längd) och på morgonen innan blir det en bamsefrukost med gröt, ägg, majonnäs, mackor.
På ett lopp över två timmar har jag Maxim i cykelflaskorna och bananer i jackfickan. Min tumregel på lopp och träning är att efter två timmar måste jag få i mig något, Maxim, kanelbulle, varmkorv eller vad traktens matställen har att erbjuda. Har sällan Maxim på träning, då tar jag mig tid att stanna. Undantaget är om jag ska köra snabbt med de som är starkare än mig, då har jag inte råd med några blodsockerdippar.
När jag tränar mycket äter jag lunch alt. kvällsmat två gånger de dagar jag kör långpass.
Under en cykelsemster drar jag ung. dubbelt så mycket energi som hemma (vid normal motionsdos). Det betyder rejäl frukost, lunch, middag samt fika förmiddag, eftermiddag och kväll. Försöker äta enl. kostcirkeln vid maten och energirik fika på eftermiddagen (bullar, pannkakor eller annat gott). Har bara cyklat i bebodda trakter med affärer åtminstone varannan dag så det har varit ganska lätt att få tag på vanlig mat.
Hoppas att jag svarat på din fråga.
/Stina
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips