• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Bluff företag?

Översatt med Google translate.

Saknar all information som man enligt lag ska skriva i Sverige.

Ingen riktig kontaktinformation.

Jag skulle hellre skänka pengarna till Frälsningsarmén.

Skickat från min G8441 via Tapatalk
 
Verkar vara stationerad i Tallin:
IP Location - Harjumaa - Tallinn - Terabitsystems

Registrerad av privatperson/Enskild firma (?)

På samma server finns:
arthys.fr
atisinfo.fr
briowines.it

..vilket verkar vara liknande webshopar.
 
Telefon är en bra uppfinning

Jag har i sommar skaffat mig ytterligare ett ”fritidsnöje” och tyckte det var dags att köp lite egen utrustning, som inte finns i någon butik där jag bor.
Beställde via företagets webbsida för precis 2 veckor sedan (söndag kväll 2019-08-11). Fick inte ordererkännande eller några prylar.

Ringde i måndags (2018-08-19) då jag tyckte jag väntat mer än lovligt länge. Det hade varit fel på någon webbserver så alla beställningar hade försvunnit i tomma intet.

Gjorde en beställning via telefon. Några minuter senare fick jag ett mail med ordererkännande. På onsdag (2018-08-21) kom ett SMS att paketet fanns att hämta på min närmaste ICA butik (Postnord ombud).

Telefon och handla i Sverige visade sig åter vara alldeles utmärkt.

Vis av erfarenhet från tidigare så köper jag numera om möjligt inget från någon ”svensk webbsida” som inte har telefon, en postadress/besöksadress och ett organisationsnummer.

Har handlat från https://www.shelbyoutdoor.com/ (hette då vara shelby.fi) och https://www.globetrotter.de/ med gott resultat

/Per
 
Det är vanligt med företag som köper upp gamla domäner, dvs domäner som funnits en gång tidigare. Mest troligt är detta ett av dessa företag. Huruvida de har onda uppsåt är en annan fråga.
 

Liknande trådar

Logga in