bindningar

Hej
Jag funderar på att köpa nya bindningar till mina telis skidor. Just nu har jag ett par riva 3:eek:r.
Problemet är att jag ofta lyckas vrida ur pjäxorna när jag svänger. Jag tror inte det beror på att vajern är för lösa för den har jag spänt ordentligt.
Är det någon som har förslag på bättre bindningar som tål lite mer åkning.

Hej hej
Åsa
 
Ja

jag har samma problem, men tvärt om. Chili sitter bättre än Riva (som jag hade innan) Lite för bra ihop med mina T1:eek:r, vred sönder knäet i våras. Ihop med T2:eek:rna sitter dock Chili lagom.

Altså: Chili sitter bättre än Riva.

(Chili skaver dock på Crispipjäxor.)
 
Bästa bindningen hitils.

Prova RaineyDesigns SuperLoop. En riktig dunderbindning om man är less på att tappa skidan då man verkligen inte vill det. Det bindningen är den enda av de jag har prövat som man inte behöver överspänna vajern på för att den ska sitta kvar. Har faktiskt bara lyckats få skidan utlöst i krascher efter riktiga klipphopp, eller ordentliga krascher i bigjumpen när det verkligen behövdes. Satsa på SuperLoopen, det kan inte bli fel

Hälsn/P.H
 
Hej
Tack för tipps. Jag har ju så klart Crispipjäxor. Så då kanske chili bindningarna inte är så bra. Var på pjäxan skaver dom?

Åsa
 
Hej P.H
Det låter ju som ett par bra bindningar. Jag brukar ju inte hoppa ner för klippor så då lär dom väll aldrig lösa ut ;-)
Var finns dom att köpa då?
Åsa
 
Många alternativ

Välj bindning beroende på hur/var du åker.

Chili är ju en utmärkt bindning som man hittar reservdelar till överallt. Den nöter vanligtvis på utsidan av pjäxan där den böjs. Pjäxan blir bredare då vilket resulterar i slitage. Jag har haft chili+T1 länge utan att det gått hål...

Skyhoj är en cool bindning med utlösningsfunktion som är mycket lämpad för piståkning. Sitter som gjuten. Kostar ungefär 2000 pix. Var säker på att du tittar på årets modell, den är förbättrad gentemot förra året.
http://www.skyhoy.com/e/skyhoy_sk.asp

Linken är en bindning med instegsfuntion som tillverkas av ett gäng i Norge. Om de hade varit klara med sin bindning i november hade jag köpt den istället för nya Chili. Verkar mycket bra, kolla:
http://www.linken.com/

Ja, sen finns det ju minst 5 andra bra bindningar...

Mvh

/föhl
 
Finns att köpa på nätet.

Det är klart att spänner man kabeln lite lösare så får man ju en bindning som löser ut lättare men det är lätt att bestämma med S.L. Rainey Designs SuperLoop Finns att köpa på nätet hos ett svensk företag. Dom verkar ha bra priser på de grejer de säljer åsså slipper man böka med utländska agenturer. Det kan va lite tröttsamt tro mej jag vet.
Hoppas du blir lika glad som jag blivit över bindningarna om du nu köper dom .
Ja visst ja adressen till sidan är: http://www.descender.se
 
Bra service

Hejsan,

Visst kan det vara krångligt att handla via utlandet. Jag måste dock säga att TSS som distribuerar SL och även Life Links produkter har en jättebra service. Andy svarar snabbt på mail och levererar till din dörr på ca en vecka. Priset blir dessutom betydligt bättre än från Descender (ca 915 kr istället för ca 1300kr), i alla fall om man beställer för över £200 då det blir fraktfritt.

Kan även rekomendera http://www.telemark-pyrenees.com och http://www.cham3s.com för näthandel. Bägge har bra priser och utmärkt service.

mvh
 
Chili äter Crispi...

Hej!

Ville bara höja ett varningens finger för kombinationen Crispipjäxor och Chilibindning. Fjädern på bindningen ligger emot på utsidan av foten(Där plasten ligger i ett extra lager runt foten). När man böjer pjäxan rör sig fjädern och framförallt infästningsmuttern för vajern mot pjäxan och skaver rejält. Har ett par Crispi CX2 special och de blev rejält skavda på en vecka av Chilin. Har nu investerat i nya skidor och på dessa sitter ett par G3 Targa. Annan princip med kompressionsfjäder som inte skaver så vitt jag kan märka.

/Gunnar
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.