AXA Grötportioner

Är det någon som vet var man får tag i dessa? ...helst i Östersundstakten!
 

Bilagor

  • IMGP0636.jpg
    IMGP0636.jpg
    51.7 KB · Visningar: 3,821
Vad är det med de där som du är ute efter? Det är ju relativt enkelt att göra egna portionsförpackningar av gröt. Jag har ofta gjort egna klippta gryn (kör vanliga havregryn snabbt i mixern) och gjort egna portionsförpackningar. Dessutom har jag portionsförpackat både torrmjölk och krämpulver (att göra "sylt" av till gröten).
 
Själv finner jag dom hos div ica-handlare i 031-land. Så kolla med din lokala ica-butik.
Dessa axa påsar är inte precis billiga! 50g gröt kostar runt 10 kottar...

Mvh troswe
 
Hittar dom inte på någon ICA i Östersund men jag har förstått att de är onödigt dyra. De på bilden stal jag under en Kfö med hemvärnet. Tidigare har jag gjort som Nermander beskriver och jag lär nog fortsätta med det. Tackar för tipset med "pulversylten" btw!
 
Jag ser detta som en helt onödig produkt. Det är så enkelt att portionera egna grötportioner (innehåll och storlek efter eget behov) i 1-liters plastpåsar. Vanlig portion 1dl gryn till 2,5dl vatten, större portion 1,5dl gryn till 3,5dl vatten, 2 portioner 2dl gryn till 4,5 dl vatten osv. Passar man också på att blanda i hackade nötter, frön, mandelmjöl, russin/tranbär etc blir gröten både energirik och god. Jag lägger även i en nypa salt i varje portionspåse så behöver jag inte tillsätta detta separat vid tillagningen.
 

Aktuellt

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Skillnaden mellan dessa och "hem-blandade" påsar är väl att de tillagas genom att man bara blandar innehållet med varmt vatten istället för att behöva koka upp de blandade ingredienserna. D.v.s. Mindre disk och snabbare/enklare tillagning.

Huruvida detta motiverar den högre kostnaden har jag däremot ingen åsikt om.
 
Jag har frågat runt i affärerna i Göteborg och inga tar in dem längre.
Vet inte om det bara var ett test.
Väldigt bra annars. Varmt vatten nån minut och sen färdigt.
 

avslutad210712

Gäst
Var med i en test av dessa påsar och gav tummen ner eftersom jag inte förstår vitsen med dem.

Vill Ni ha snabblagad gröt tar Ni havregrynen, kastar ner dem i en mixer, mixar till dess att det är ett pulver och sen behöver man bara tillsätta kokande vatten så tillagar de sig självt utan kokning.
 
Jo de var en smidig lösning o ganska goda, i förhållande till priset.. Har dessutom för mig att de var något billigare här nere i Skåne.. :)
Tror AXA har slutat med portionsförpackningarna men jag köpte ett paket 400 g löspackat ganska nyligen. Något mer pyssel kanske, om man nödvändigtvis vill packa i småpåsar.

/ Ulf
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips