Är verkligen slöa knivar farliga?

Själv har jag blivit medlem under ett år då de rabatter det innebar i butiker och anmälningsavgifter på tävlingar översteg klubbavgiften, varvid jag fyllde på mitt fotoalbum som jag senare inte vill ha raderat, varför jag fortsätter att vara medlem. Fanns nog nån annan medlem också, men allvarligt talat är det så lite pengar att jag slarvar bort mer pengar på att glömma bort p-avgifter när jag skriver reseräkningar eller nåt...
 
Mezzner; sa:
Själv har jag blivit medlem under ett år då de rabatter det innebar i butiker och anmälningsavgifter på tävlingar översteg klubbavgiften, varvid jag fyllde på mitt fotoalbum som jag senare inte vill ha raderat, varför jag fortsätter att vara medlem. Fanns nog nån annan medlem också, men allvarligt talat är det så lite pengar att jag slarvar bort mer pengar på att glömma bort p-avgifter när jag skriver reseräkningar eller nåt...

Okej.
Vet du mer specifikt vilka butiker som ger rabatter för medlemmar på Utsidan.se?
 
Strykarräven; sa:
Jo, för att efter 1500+ inlägg, massor av vettiga och mindre vettiga diskussioner och ffa en massa nyttig och onyttig kunskap som jag fått via denna sida, så kände jag att jag kunde avvara nån hundring per år till dem som ids hålla uppe en bra sida. Utsidan.se är i mitt tycke ett av få forum som ytterst sällan spårar ur till taskiga personangrepp o dyl, och där tonen oftast är informativ (om än lite messerschmitt-aktig). That's y.
Ja, det är förståss sant. Man kanske skulle slänga in en hundring. Gäller avgiften ett kalenderår eller f o m inträdet?

~Paul~
 
I dag stod jag med min omprofilerade Gerber och skar ned vissna växter i småbitar.
Kniven är så där riktigt vass och jag kunde inte hålla mig utan lät undslippa ett:
Damn, this knife is sharp...

Min fru hörde mig och berättade då att hennes mor -som varit nere på besök några dagar- hade skurit sig ganska ordentligt på en av mina mindre köksknivar.

Svärmor berättade -när jag ringde och kollade läget- att hon inte kunde ana att en kniv kunde vara så vass.

Saken är den att svärmor har varit nöjd med sina köksknivar i hennes kök, de är en samling av Fiskars och ICA-knivar.
Hon anser (ansåg) att de är så vassa de kan bli (jag tycker de är OK jämfört med hur det brukar vara i de flesta kök, men skulle må bra av lite bryning).

Problemet bestod i att hon vet att jag är petnoga med grejer och vässar knivar stup i kvarten, men eftersom hon såg sina knivar som vassa förutsatte hon att våra knivar var lika.

Därför höll hon på att bli av med tummen...
 
mipert; sa:
Svärmor berättade -när jag ringde och kollade läget- att hon inte kunde ana att en kniv kunde vara så vass.

Saken är den att svärmor har varit nöjd med sina köksknivar i hennes kök, de är en samling av Fiskars och ICA-knivar.
Ja, så reagerar många människor. När man pratar med dem så bedyrar de att deras knivar är de vassaste av vassa. Men men...

Min mor är också nöjd med sina köksknivar och påstår att hon bryner dem på reguljär basis på sin Rollsharp. Jag tvivlar dock ;)

Frågan är dock om man skall bryna upp deras knivar. Risken är precis om du säger att de skär fingrarna av sig eftersom de ofta använder fel teknik (t ex skär mot tummen som stöd).

~Paul~
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.
mipert; sa:
Problemet bestod i att hon vet att jag är petnoga med grejer och vässar knivar stup i kvarten, men eftersom hon såg sina knivar som vassa förutsatte hon att våra knivar var lika.

Därför höll hon på att bli av med tummen...
Det är väl rätt typisk när man arbetar med verktyg som man inte är van med. Har aldrig haft så många nära snittet-upplevelser som när jag lagade mat hos mina fd svärföräldrar med deras slöa sk "knivar". Min ena joggingsko har f ö ett märke av en av deras yxor som var slipad annorlunda än de jag är van vid. Pga slipningen slant jag (och jag slinter sällan med egna yxor) och hann precis stoppa eggen så den bara skar ett litet jack i plösen på mina Asics...
 
Ett ögonblick av ouppmärksamhet...

Jag märkte det först när jag tvättade händerna.

5934616.jpg
 
Svärmor har varit nere några dagar igen och den som gissar vad som hände redan första dagen i köket får inget pris...
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips