30 år sedan Anaris

Ändå är det några här som skriver i stil med att det inte är så farligt uppe i fjällen och det har gått bra när jag har varit där i skjorts och t-shirt.
 
De hade varit så trötta efter pulsandet så de slog upp tältet och la sig i sovsäckarna direkt (utan att äta) då tältet var dåligt uppslaget och ingen vindmur så blåste det sönder under kvällen!
Det där låter ju nästan som en repris av Anarisolyckan (om inte mitt minne sviker mig).

Jag tror att det är så att många är vana från sin vardag att kanske bara äta 2-3 mål om dagen. När jag är ute så har jag som målsättning att stoppa nåt i magen varannan timme. Det behöver inte vara mycket utan handlar mest om att hålla blodsockret (och därmed mitt humör:) ) på en vettig nivå.
 
P3-dokumentären är informativ och gav mig större förståelse för vad som hände. Snöstorm på fjället utan tillräcklig snö att gräva ned sig i är ett inferno.

En annan lärdom är att medias rapportering under första veckan inte gav en rättvis skildring av skeendet.

Också intressant att man övergav nödradioapparaterna och drog om vinterleden.

Jag rekommenderar lyssning!

Thure
 
Jag var där i somras

Jag fick höra talas om att det skulle finnas ett minnesmonument på platsen för det tragiska. Det var en ren tillfällighet att jag fick höra om platsen och en snabb pekning av Anaristugans stugvärd på en karta.

Jag lyckades hitta platsen, skulle ändå passera området under min vandring, och kunde föreställa mig hur fruktansvärt det måste ha varit när katastrofen var ett faktum.

Jag ska lyssna på dokumentären.
 
Är det någon som har positionen för platsen? Jag vill gärna gå förbi korset då jag är från Växjö och känner några av de anhöriga.
 

Logga in