Chiapudding?

Hej!

Tänkte försöka mig på chiapudding till frukost nu till sommarens vandring.

Tänkte att kvällen före så kokar man sojamjöl + vatten i ca 5 minuter enligt Risentas recept. När sojamjölken svalnat så blandar jag i vaniljsocker, chiafrön och torkade bär (hallon, jordgubbar). Sen låter jag den stå under natten. Bara att äta direkt när man vaknat :)

Någon som testat att göra chiapudding ute på fjället förut? Något jag bör tänka på? Lite mindre chiafrön då bären kommer suga åt sig av mjölken?
 
Jag har skrivit om det i flera trådar. Det var nån frukosttråd tex har jag för mig.

Jag gör på olika sätt men sällan att jag kokar nåt. Går ju bra på kallvatten eller mjölk/grädde tex. Nån dl vätska + 2 msk frön typ

En variant jag gör är med 2 msk chia, torrmjölk+oboy och vatten och det blir typ en proteinberikad chokladpudding.

Men oftast nuförtiden har jag 2 msk chia, bärpulver, vaniljsocker, torrmjölk och vatten (hemma kör jag havremjölk ikaffe). Havtornspulver är en hit, likaså hallonpulver.
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips