Chiapudding?

Hej!

Tänkte försöka mig på chiapudding till frukost nu till sommarens vandring.

Tänkte att kvällen före så kokar man sojamjöl + vatten i ca 5 minuter enligt Risentas recept. När sojamjölken svalnat så blandar jag i vaniljsocker, chiafrön och torkade bär (hallon, jordgubbar). Sen låter jag den stå under natten. Bara att äta direkt när man vaknat :)

Någon som testat att göra chiapudding ute på fjället förut? Något jag bör tänka på? Lite mindre chiafrön då bären kommer suga åt sig av mjölken?
 
Jag har skrivit om det i flera trådar. Det var nån frukosttråd tex har jag för mig.

Jag gör på olika sätt men sällan att jag kokar nåt. Går ju bra på kallvatten eller mjölk/grädde tex. Nån dl vätska + 2 msk frön typ

En variant jag gör är med 2 msk chia, torrmjölk+oboy och vatten och det blir typ en proteinberikad chokladpudding.

Men oftast nuförtiden har jag 2 msk chia, bärpulver, vaniljsocker, torrmjölk och vatten (hemma kör jag havremjölk ikaffe). Havtornspulver är en hit, likaså hallonpulver.
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trail Run för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips