Turskidåkning Skidor på längden

Svara
 
Ämnesverktyg Betygsätt ämne Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2002-01-16, 14:35
humbug humbug är inte uppkopplad
 
Inlägg: 58
Jag undrar helt enkelt hur man gör när man går på toaletten när man bor i tält eller framför allt i snöbivack.

/johan
Svara med citat
  #2  
Gammal 2002-01-16, 15:51
Buda Buda är inte uppkopplad
 
Inlägg: 686
Nöden har ingen lag

Nöden har ingen lag heter det ju. Så lite uppfinningsrikedom är ju inte fel.

I "snöka"/bivack går det ju att täcka lite gul snö med vit dito. En liten grop för detta är bra. Större behov bör man dock undvika. Jobbar man tillräckligt på dagarna behöver man knappast uträtta dessa nattetid.

Att dricka är viktigt var sig man bor i tält eller vinterövernattar. Att krångla sig ur en varm och skön sovsäck kan ju kännas som ett straff men belöningen brukar bli stor med god sömn som följd. Tänk på att unvika kaffe/te och annat precis innan du går och lägger dig.

I fall där lång vistelse i tält är enda lösnigen (hårt väder/översnöad fungerar vilken PET-flaska som helst...

Ang. kvinnors problem i frågan se tråden i Tjejforum som behandlat detta tidigare.

Svara med citat
  #3  
Gammal 2002-01-16, 17:03
danha danha är inte uppkopplad
 
Inlägg: 99
Nalgene-burk

Jag läste att Ola Skinnarmo hade med sig en Nalgene-burk under sina polarfärder. Då slapp han gå ur sovsäcken när det var -30 grader eller kallare och burken var varm och go att ha i sovsäcken. Om någon provar detta så behåll burken i sovsäcken hela natten så att inte innehållet fryser ;=)
Svara med citat
  #4  
Gammal 2002-01-16, 18:59
ala ala är inte uppkopplad
 
Inlägg: 1 189
kommentar till tipset ovan...

Har för mig att Ola till grönlandsturen med Torkel bytte ut nalgeneflaskan mot en avskuren 0,5 liters petflaska. Funkar såklart inte att ha kvar i sovsäcken och utan lock kan nog vägeen upp genom en eventuellt stängd sovsäck vara lite spännande. Men ett billigare alternativ för den som inte vill lägga över hundra kronor på en flaska som inte gärna används till annat. Dessutom lär den ju bli lättare och lättare att skilja från nalgeneflaskorna man dricker ur.

/Andreas
Svara med citat
  #5  
Gammal 2002-01-16, 19:48
brandmansmicke brandmansmicke är inte uppkopplad
 
Inlägg: 819
glad Spännande med pissflaska

Av erfarenhet tycker jag att Nalgenevarianten är att föredra. Det är alldeles nog spännande att på ljudet gissa när flaskan är full, när man är sömndrucken och intrasslad i en kokong. Jag behöver inte den extra spänning som det skulle innebära att lyfta ur en flaska utan kork. Dessutom kanske man inte vill eller kan kasta ut innehållet i den öppna flaskan direkt om man sover i ett tält. Så, flaska med kork är bra och öppningen bör vara större än PET, annars kan det bli blött i säcken.

/Micke
Svara med citat
  #6  
Gammal 2002-01-17, 00:13
humbug humbug är inte uppkopplad
 
Inlägg: 58
Men bajsa då?

Ok, det var bra svar, tack, då kommer jag till det andra viktiga bestyret som man kan ha. Är det inte fruktansvärt kallt att skita utomhus på vintern. Men det måste vara lika otrevligt för kamratenom man gör det i absiden eller i bivacken... Hur gör ni?

/johan
Svara med citat
  #7  
Gammal 2002-01-17, 00:48
aventron aventron är inte uppkopplad
 
Inlägg: 17
cool Re: Men bajsa då?

Citat:
Ursprungligen postat av humbug;
Ok, det var bra svar, tack, då kommer jag till det andra viktiga bestyret som man kan ha. Är det inte fruktansvärt kallt att skita utomhus på vintern. Men det måste vara lika otrevligt för kamratenom man gör det i absiden eller i bivacken... Hur gör ni?

/johan
Såvida det inte är nödsituation med -30 och orkanbyar utanför tältet tänker ju inte jag skita i absiden i alla fall.

Kallt, det får man ta om man ger sig ut på vintern, fan vad äckligt å skita i absiden.

Vad gäller snöka så kan jag erkänna att det är ett jävla mekkel med "dörren", man gör det bara en gång, sedan blir man aldrig mer skitnödig efter man stängt snökan.:o)

Mvh Lars
Svara med citat
  #8  
Gammal 2002-01-17, 08:09
Vandrare Vandrare är inte uppkopplad
 
Inlägg: 3 051
glad Snus!

Jag blir alltid B-nödig om jag tar en snus (speciellt om det kombineras med kaffe). Ta med en snusdosa och lägg in en prilla när tiden är den rätta! Gäller förståss oss som inte lever vårt liv med mullbänk.

Har man haft vätskebrist kan man bli rätt nödig när man har börjat dricka.
Svara med citat
  #9  
Gammal 2002-01-17, 09:51
Pask Pask är inte uppkopplad
 
Inlägg: 792
cool Skita på vinterfjället

Visst kan det bli lite kallt, men man måste ju. Tips: Gå eller skida iväg en bit så att du får upp lite värme. Leta upp ett hyfsat vindskyddat ställe. Gräv en stor grop i snön där du kan få plats att sitta (av detta blir du också varm). Lägg upp en liten mur mot vinden medan du gräver gropen. Huka dig i din grop, och du kommer undan vinden ganska bra. Se upp så att du inte skiter i dina kläder.

När det gäller dasspapper är jag av den bestämda åsikten att man inte bör lämna sådant i snön på vintern. Tänk vad som händer på våren när snön smälter och pappret torkar och börjar fladdra omkring. Nej, jag brukar torka mig med snöbitar så mycket det går. Lite papper brukar det bli också, men det stoppar jag i en plastpåse och tar med hem. Ett annat sätt är att bränna upp sitt använda dasspapper, men det kan vara lite svårt där ute i snögropen.

Skit väl!

PeterSvara med citat
  #10  
Gammal 2002-10-18, 21:21
dat94mka dat94mka är inte uppkopplad
 
Inlägg: 46
skiten fryser

Har tyvär ingen erfarenhet att bidra bara ideer känner mig kreativ.
Det var någon som tyckte det var äkligt att skita i absidern/bivacken.
Om man nu sätter sig i sin utgrävda absid gräver lite extra och skiter i hålet och lägger på lite snö så borde den väll frysa väldigt snabbt och därmed varken kleta eller lukta och borde kunna slängas ut med spaden om man inte vill riskera att trampa på den.
när man gräver riktiga bivaker så brukar man gräva som slafar där kan man ha ett skit hål vid fötterna som man lägger ett snöflak över då riskerar man inte att trampa på den och man har en bra sittställning. Man skulle kunna ha ett sittunderlag men med hål i så får man varmt om rumpen till och med.
eller om man drar in en skida under tältduken så kan man få en stång att sitta på (akta vallan.
Man kan ju även passa på att skita när man bryter läger speciellt bivack gäller att man ej är trögskiten kan bli kallt för kompisarna om man är blyg och låter dom stå ute.
Av den ringa erfarenhet av bivak (två nätter vara av en i -25 grader) är att det ej är kallt i en bivak utan bara någon minusgrad så då lär det ej gå någon nöd på en.
Svara med citat
  #11  
Gammal 2002-10-19, 01:54
Kratim Kratim är inte uppkopplad
 
Inlägg: 64
Inte så farligt...

Har själv skitit ute i -35 och det är inte så farligt om man sitter i lä. Heller lite kall om häcken en stund än att gå omkring och vara skitnödig.
Svara med citat
  #12  
Gammal 2002-12-02, 15:23
Luffarn (Per Wiklund) Luffarn är inte uppkopplad
 
Inlägg: 366
Gör det inomhus


Av rena lathetsskäl brukar jag pinka i en 0,7 L platsbruk med skruvlock som jag bara sticker ut och tömmer utanför tältet. Morgonskiten brukar jag göra i absiden när man ändå ska bryta lägret.

Är det blåsigt(vinden kyler av skrevet snabbare än ren köld) gäller det bara att hitta första bästa skyddade plats när nöden kräver. Pulka och tält är bra skydd både från vind och åskådare.

Skinnarmos berättelser om hur han brukar hoppa ur tältet med byxorna nere och samtidigt skita och på tillbakahoppet torka rent tycker jag verkar opraktiskt.

När man har begränsade tvättmöjligheter gäller det att torka rent ordentligt.

/Per Wiklund
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är avAlla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:52.


 

Logga in

Tips!