Hur får man sitt kokkaffe godast?

Mitt sätt..

Jag kokar mitt skogskaffe på detta sätt. 1. Fyll på vatten. 2. Häll i kokkaffet i kallvattnet tills det blir en lagom hög. 3. Värm upp tills det precis börjar koka. 4. Lyft bort från elden och låt det dra en stund. 5. Avnjut livets dryck.
 
Jag fuskar med snabbkaffe, gör man det riktigt starkt så är det gott. En av anledningarna är att jag vill ibland bara koka vatten i min lilla smidiga och lätta 0,6l kaffepanna till frystorkad mat. Vill då inte ha smak av kaffe.
 
Som en liten vid-sidan-om...

Min farmor brukade alltid laga kaffe some kok-kaffe (i hemmet). När vi var på besök fann jag det ganska märkligt att se sumpen i mina föräldrars koppar...inte så lätt att dricka kaffet utan att sörpla i sig sumpen också! Fast jag drack ju inte kaffe vid den ålder ^^ Och min farmor eldade med sådana här (se nere) upp i 80-talet, så det var väl lite gammalsdags hemma hos mina farföräldrar.

Har aldrig kokat kaffe på fjällen, men så har jag aldrig åkt dit med tält, och inte heller använt utekök heller :) Men när jag läser det här...det skulle kanske vara en idé att köpa en trangia för att koka kaffe och fortfarande bo i stuga.

//Silvia
 

Bilagor

  • untitled.png
    untitled.png
    40.8 KB · Visningar: 1,653
Kaffeforskning

Hur får man sin helse godast?

Forskere finder mulig årsag til, at kaffedrikkere er sundere-

https://videnskab.dk/krop-sundhed/forskere-finder-mulig-aarsag-til-at-kaffedrikkere-er-sunde

Måske er vi kommet nærmere en forklaring på, hvorfor kaffe igen og igen forbindes med positive helbredseffekter.

I Sverige har det gjorts studier på kaffedrickning och hälsa. Man kom fram till att kaffedrickare hade marginellt bättre överlevnad än normalpopulationen. Kokkaffedrickare något bättre än övriga. Man spekulerade i att kokkaffe är knutet i större utsträckning till friluftsliv och uteaktiviteter.

Länk till en forskare som gjort studier bla annat på kaffe o bröstcancer.
http://www.medfak.umu.se/om-fakulte...ffe-har-mindre-risk-for-brostcancer.cid134352

/John
 
Intressant,skiljer lite mot oss utan tuttar kanske för jag har för mig
att frystorkat pulverkaffe var bäst för män men kankse kommer igåg fel
 

Aktuellt

Springa, vandra, fascineras – redaktörens möte med platåberget

Utsidans redaktör Philipp spenderar en helg på Billingen, Västergötlands största platåberg och en av nyckelplatserna i Sveriges första UNESCO-geopark.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Till minne: Lars Fält, överlevnadsexpert och författare

Lars Fält, en av Sveriges största profiler inom friluftslivet, har gått bort. Utsidans medarbetare Gabriel Arthur berättar om möten med författaren.

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!
Jag tycker kokkaffe är så gott ute, att jag sen nåt år tillbaka även kokar hemma. Det är drygare också. 1 drygt kaffemått räcker för uppkok två ggr till en kaffemugg på 1,5-2 dl. Man sparar pengar också nu när kaffet är så dyrt. Skulle jag brygga, går det åt 2 mått till två muggar. Det blir alltså runt 50% billigare när jag kokar så här, plus att det blir godare än brygg.

Kokkaffe hemma är ett underskattat spartips.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips