Nyheter > VM i vindsurfing startar idag i Malmö

VM i vindsurfing startar idag i Malmö


Foto: Linnea Svensson Arbab

Kona One är en av världens snabbast växande vindsurfingklasser. Killar och tjejer seglar tillsammans och alla har identiska brädor. Segelstorleken avgörs av seglarens vikt för att ge så rättvisa förhållanden vid start som möjligt. Det som också gör klassen speciell är att ”pumpning” inte är tillåten.

- Vi hälsar alla seglare välkomna till Malmö. Vår ambition är att erbjuda ett event i toppklass för både deltagare och åskådare. Väderprognosen ser också mycket lovande ut för helgen, säger tävlingsledaren Björn Holm.

Totalt är 49 seglare anmälda och U23 innebär att seglarna som äldst får vara 23 år. Bland de främsta medaljkandidaterna finns ett svenskt syskonpar, Adam Holm och Andrea Holm, som båda haft stora internationella framgångar de senaste åren. Bland de internationella favoriterna finns Sam Sills (23 år) från Storbritannien som tagit två junior-VM guld i Bic-klassen.

Mästerskapen avgörs under tre dagar med start på fredag genom bankappsegling på en krysslänsbana liknande den som används för kölbåtar. Sverige har 25 deltagare med.

För resultatlistor mm

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2016-08-26 22:18   Tobbe C
Kul att det poppar upp lite om vindsurfing på Utsidan! Själv väntar jag på att höstvindarna ska friska i lite så att det även kan gå att segla lite på en sjö här i närheten...
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in