Visa din resa med Turer

Med Utsidans funktion Turer kan du knyta ihop allt material - bilder, färdspår, blogginlägg mm - för din resa.

Av: ulindh

Om du har gjort eller planerar en vandring, resa eller dylikt så kan du knyta ihop allt på Utsidan som hör till den - bilder, artiklar, blogginlägg, platser och färdspår - med vår funktion Turer, så får du en snygg samlingssida att dela.

Exempel: Kungsleden Abisko-Nikkaluokta

Här är en guide hur du gör för att koppla ihop turer med artiklar och lägga upp platser och färdspår. Först tittar vi på funktionerna Platser och Färdspår, sedan hur du kan knyta ihop dessa och annat material till en Tur.

Platser

För att lägga till en plats går du till "Turer & Platser" i menyn.

På den sidan ser du till höger länkar till "Platser", "Turer" och "Färdspår".För att lägga till en plats klicka på "Till Platser" och sedan på fliken "Lägg till plats":

Om inte platsen finns när du sökt kan du lägga upp den själv, gör som det står i "Steg 2". När du valt en kategori kommer du till sidan där du lägger upp platsen.

När du lagt in informationen placerar du ut platsen på kartan.

När den är lagrad kan du om du har en bild lägga till den på nästa sida via länken du ser i högerspalten.


Turer

När du skrivit en artikel eller ett blogginlägg går du till "Turer" i högermenyn. Vet du innan du börjar skriva att du kommer dela upp texten i flera avsnitt kan du lägga upp "Turer" först och sedan lägga till texterna vartefter.Välj "Lägg till tur"

Sidan du kommer till ser ut så här:

Efter att du lagrat informationen på denna sida kan du koppla ihop den med en artikel, reseberättelse eller blogginlägg. Du hittar menyn till höger under kartan och väljer vad du vill göra:


Färdspår

Färdspår är en del av Turer men kan användas fristående också. Du kan rita in färdspår för hand eller ladda upp det från din GPS och koppla mot en tur  då visas rutten på Utsidan-kartan.

Klicka på "Lägg till färdspår" och välj hur du vill lägga upp ditt färdspår.

Under de olika flikarna på Platser, Turer och Färdspår finns både sökfunktioner, senast inlagda information mm.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2013-06-20 19:29   Dr.Jones
Har inte detta funnits länge? Vad är förändrat?
 
2013-06-22 17:05   ulindh
Inget är ändrat det har bara inte funnits instruktioner hur man gör. Men nu har vi gjort en guide och ville puffa för den.
 

Läs mer

En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer
Det finns mycket att förundras över i naturen där växter, träd, moln med mera bildar både vackra mönster och monster tillsammans med vår fantasi. Nu ... 1 kommentar
En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...

Under Lagos yta

En resa genom Lagos slumområde. 1 kommentar
Så här på årets sista dag passar vi på att fira att Utsidan fyllt 25 år 2020. Firandet sker förstås med tårta och hurra för jubilaren. Samtidigt vill ... 4 kommentarer

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.