Nyheter > Världens bästa kvinnliga bouldrare möts

Världens bästa kvinnliga bouldrare möts

För femte året i rad möts världens bästa klättrare i inbjudningstävlingen La Sportiva Legends Only. Årets startfält är unikt. För första gången är det världens absolut bästa kvinnliga bouldrare som är inbjudna till tävlingen. Lördag den 28 november möts de i Klättercentret Telefonplan, som liksom tidigare år, arrangerar tävlingen.

I La Sportiva Legends Only möts världens bästa klättrare i en spektakulär och utmanade tävling. Årets upplaga är den femte i ordningen och i år är det dags för världens absolut bästa kvinnliga bouldrare att drabba samman. Fem damer i världseliten är inbjudna och alla fem kommer till start. Startfältet är unikt med regerande mästare, världscupsegrare och extremt framgångsrika rookies som spås en lysande framtid.

  • Anna Stöhr, AUT. Dubbel världs- och europamästarinna i Bouldering. 22 världscupsegrar i bouldering (mest av alla någonsin). 4 totalsegrar i världscupen. 
  • Juliane Wurm, GER. Regerande världs- och europamästarinna i bouldering.
  • Shauna Coxsey, GBR. Rankad 2:a i världen i bouldering. Vinnare av Tierra Boulder Battle 2012.
  • Melissa Le Nevé, FRA. Flera pallplatser i världscupen. Vinnare av Sisu-masters 2013.
  • Janja Garnbret, SLO. Världmästare i Bouldering och Lead, Youth-A 2015. Vinnare av samtliga Youth-A tävlingar 2015. 3:a Adidas Rockstars 2015. Kommer att dominera från och med 2016.

La Sportiva Legends Only är inte bara en tävling utan även en show där målet är att skapa ett så bra event som möjligt både för tävlande och åskådare.

- Tävlingsformatet skiljer sig från världscupen. Under ett par dagar innan själva tävlingen får klättrarna träna på problemen. Ett tävlingsformat som gör att klättringen blir betydligt svårare och mer spektakulär, säger Björn Pohl, Klättercentret Stockholm.

Eventet är utsålt men kommer att sändas live på webben.Foto: Björn Pohl, Klättercentret

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!