Vanrings och expeditionsresor

Swedish Ascents har inte bara expeditionsresor utan breddar sig nu genom att kunna erbjuda även enklare vandringsresor.

Av: ulindh

Följande resor går under 2005:

Vandring och trekkingtoppar i Peru
- en vandrings- och bergsbestigningsresa till nya världens Himalaya; Cordillera Blanca & Cordillera Huayhuash i norra Peru. Resans huvudmål är två trekkingtoppar, varav Caraz II är högst med 6025m. Bestigningarna görs med professionell guide. Vidare bjuder resan på fantastisk vandring, mountainbike på smått otroliga bergsvägar och en härlig indiankultur. Hyfsad kondis krävs, men inga förkunskaper. För dig som vill bestiga fler höga berg i framtiden är denna resa den perfekta introduktionen.
Du som vill ha en försmak av det avlägsna och vackra Huayhuash - hyr eller ladda ner filmen "Touching the Void", filmad på plats!
Avresa 15 maj, 21 dagar.


Vandring till K2 basecamp, Pakistan.- En ny resa till Pakistan och Baltoroglaciären efter årets superlyckade resa. Man skulle kunna jämföra resan med den klassiska vandringen till Everest basecamp, fast mer spektakulär, med betydligt färre turister och mycket vildare natur. Vi går som högst över ett vackert bergspass på ca. 5600m. Vandringen sker med bärare, så du behöver bara bära dagsturssäck under hela vandringen.
Avresa 10 juni, 24 dagar.


Vandring i Peru.
- En lite enklare variant av ovanstående Peruresa, mer inriktad på vackra vandringar och dagsturer. Vi gör två längre vandringar, i Cordillera Huayhuash och genom Cordillera Blanca; otroligt vackra bergskedjor med gröna dalar och gnistrande sylvassa toppar. I Huayhuash är folket i byarna inte speciellt vana vid turister än, vilket gör området än mer spännande (fast bara på ett trevligt sätt, skall sägas). Under vandringarna har vi hjälp av mulor, så du behöver bara bära lätt packning.
Avresa 9 juli, 21 dagar.


Bestig Elbrus
- Vill du bestiga Elbrus, 5642m, Europas högsta berg? Vi gör denna resa i samarbete med lokala guider som guidat på Elbrus i över 5 år. Du får dessutom testa på att vandra i vackra Kaukasus. Bestigningen görs i lugnt tempo efter en förberedande acklimatiseringstur; vi på Swedish Ascents vet hur man hanterar hög höjd.
Avresa 1 augusti, 12 dagar.


Expedition Aconcagua
- Amerikas tak står kvar och är lika fint som någonsin. Nästa Aconcaguaresa går under slutet av 2005, med hemresa lagom till jul (varpå det kan passa bra att köpa hem lite Chilenska & Argentinska viner...). Läs mer om resan på hemsidan under Expeditioner.
Avresa 28 november, 26 dagar.

Mer information

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Under Lagos yta

En resa genom Lagos slumområde. 1 kommentar

Hornstrandir Island 2018

Berättelsen om en tvådagarsvandring genom naturreservatet Hornstrandir på nordvästra Island i augusti 2018. 4 kommentarer
Marcus Perfjell har nu cyklat 250 mil genom sju delstater, hemlösa, kristna, skjutglada, vanliga amerikanare har alla hälsat honom välkommen. Här kan ... 2 kommentarer

Yngst vid ytterpunkterna?

På geografilektionen talade läraren om Treriksröset där tre länder möts. Det var upptakten till en resa till Sveriges ytterpunkter, en resa med barn ... 7 kommentarer
Varje resa har en början, den här började cirka fyra månader innan det var dags att bestiga Sveriges högsta topp. Det här är pappa Torbjörns och ... 7 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.