Artiklar > Vandring längs GR5 i franska alperna

Vandring längs GR5 i franska alperna

Av: kiljano

Nu när oktobermörkret och höstens kyla intar Sverige är det dags att njuta av några av de äventyr som folk har ägnat sig åt under sommaren.

GR står för Grande Randonnée (franska), Gran Recorrido (spanska) etc. och är namnen på de nätverk av långa vandringsleder man finner (fämst) i Sydeuropa. GR5 är leden som går från Bergen op Zoom i Nederländerna genom Belgien och Luxemburg för att till sist sluta vid franska Nice, vid Medelhavet.

Den variant av GR5 är är den som startar vid Genévsjön och slutar vid Nice kallas emellanåt för "Grand Traverse of the Alps" och anses vara en av dom vackraste vandringlederna i Europa. Leden är 674km lång och man bör klara av den på runt 5 veckor.

bilden kommer från Cicerones guidbok till GR5

Om ni har följt bloggaren och vandraren Simon "Cookie" Cook har ni säkert redan sett några av hans fantastiska filmer om långvandringar längs The Continental Divide Trail i USA och Te Araroa på Nya Zealand.

Nu i dagarna har han till min och många andras förtjusning delat med sig av ytterliggare en film och denna är just från GR5. Att resa till USA eller Nya Zealand för att vandra i fem månader kanske inte är något man planerar ihop under en kväll, men själv har jag redan börjat planera min femveckors vandring i Frankrike nästa sommar.

Se filmen direkt på vimeos sida: http://vimeo.com/74293901

Här finns en länk till den längre varsionen av samma film (ca 25m.) https://vimeo.com/74822599

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2013-10-11 11:19   Thomas Traneving
Vi har gått ett par bitar av leden som visas i klippet och kan intyga att det är fantastiskt vackert! Kul att få återuppleva de vackra vyerna genom filmen. Ska genast titta på de andra filmerna...
/H
 
2013-10-27 12:39   salgo601
Coolt kan man tälta eller bor man i stugor. Har nyligen vandrat i Karpaterna och där var det tältförbud fick jag lära mig....men trevliga stugor med god mat

http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=2351915
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!