Utsidan har fyllt 25 och önskar Gott Nytt friluftsår!

Så här på årets sista dag passar vi på att fira att Utsidan fyllt 25 år 2020. Firandet sker förstås med tårta och hurra för jubilaren. Samtidigt vill vi passa på att önska Gott Nytt friluftsår!

Av: ulindh


Så här såg förstasidan ut för tjugo år sedan.

Tänk vad tiden går fort, Utsidan har fyllt 25 år!

När Utsidan fyllde 10 år skrev Christer en text som beskrev historien från starten 1995 till 2005, den går att läsa här.

Sen 2005 har det rullat på med en del uppdateringar och förändringar.

2007 uppgraderades sajten och möjligheten att blogga lanserades. Det har skrivits många härliga blogginlägg sen dess både underhållande och informativa. Även kartfunktionen blev ordentligt förbättrad i samband med den nya versionen.

Vi har haft flera olika fototävlingar genom åren med olika teman. Några teman har varit extra populära där roliga och kreativa bilder kommit in. Här kan du bläddra bland bilderna i några av dessa tävlingar:

Fototävling - Påminner om

Tema vattenspeglingar

Träd jag mött

Med känsla för snö och is

Påminner om

På redaktionen firar vi med en hembakad "prinsesstårta" med vår fina kompassnål i marsipan samtidigt som vi firar in det nya året.

Till alla er som är med och bidrar med erfarenheter och kunskap här på Utsidan vill vi rikta ett varmt och stort tack. 

Nu ser vi framåt mot ljusare tider och ett roligare år 2021. Ett är då säkert att friluftslivet har fått mycket uppmärksamhet under 2020 då många har vaknat upp och fått intresse för allt underbart som finns att upptäcka i naturen. 

Med detta önskar vi ett riktigt Gott Nytt friluftsår!

Ut och njut!

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2021-01-02 20:15   Joakim Östberg
Grattis till 25 år på nätet! Inte illa!
 
2021-01-04 08:08   nilssa
Grattis och bra jobbat! Kul med lite historik. Inser när jag läser att 25 år är väldigt lång tid att överleva i dom här sammanhangen. Det visar kanske att äkta engagemang betyder lika mycket som riskkapital...
Ser fram emot 25 år till!
 
2021-01-05 20:07   fowwe
Grattis och tack för att ni finns!
 
2021-01-06 09:18   fafner
Har ju bara varit medlem sen 97. Men det har varit en intressant resa. Jag saknar fortfarande den ursprungliga kartbildbannern – det var min favorit, kanske dags för en jubileumsbanner?
 

Läs mer

En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
En nattvandring på 30 km i mörker. Från Landskrona till Helsingborg längs med Öresund. 2 kommentarer
Någonsin funderat på om det är läge att stanna i lägret eller sänka huvudet och pusha vidare? Det är svårt att säga att såhär är det, var gränsen går ... 1 kommentar
Ulf Kvensler har skrivit en psykologisk thriller - Sarek. Du har nu chansen att vinna ett eget exemplar och ett sittunderlag. Chansen är stor då vi ... 1 kommentar
2020 skrev Karl-Johan Piehl här på Utsidan denna guidebok på engelska. Nu kommer en uppdaterad och rejält utökad version på svenska. Var med och ... 1 kommentar

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.