Artiklar > Utsidan, en viktig källa till kunskap

Utsidan, en viktig källa till kunskap

Som bloggare är en del samarbeten roligare än andra. Samarbeten som innebär att jag får fler besökande är viktiga, men en del uppskattar jag också av andra orsaker.

Utsidan.se betydde mycket för mitt friluftsliv när jag gick från söndagsturer med familjen till ”ordentliga” turer. Därför var det extra roligt när de frågade om de kan få publicera en del av mina blogginlägg på sin sida.

Allt började med att jag köpte en mountainbike i högstadiet. Mitt intresse för friluftsliv började ta fart, det blev därför en bra cykel anpassad för små stigar.

Efter några turer tänkte jag att jag kanske hade något att lära mig som skulle göra cyklingen lättare och roligare. Jag gjorde några sök och hamnade på Utsidan. Den fångade direkt mitt intresse. Massor av intressant information om friluftsliv för en ungdom som hade stora ambitioner.

Bäst av allt, på Utsidan kunde vem som helst ställa en fråga och få svar från andra medlemmar. Vilken god idé! Jag hade inte sett något liknande tidigare.

Under de kommande åren la jag ned mycket tid på att läsa diskussioner. Det gav mig en bra bild av hur man gör olika saker på bästa sätt och vilken utrustning som passade mig. Jag begränsade mig till att läsa samtliga trådar i forumen om de aktiviteter jag var intresserad i, i tillägg allt om den utrustning man behöver.

Man får ofta höra att ungdomstiden är en sökande tid då man försöker hitta sin identitet när man inte längre är barn. Jag trodde tidigare att jag inte var sökande, jag visste att jag var en person som tycker om friluftsliv. På senare år har jag insett att jag också letade efter min identitet. Jag tyckte att allt man kunde diskutera på Utsidan var spännande och läste diskussioner om vandring, speleologi, klättring, alla typer av skidåkning och paddling med mera.

Mountainbike rann ut i sanden. Landsvägscykling var inget för mig, jag vill komma bort från buller när jag är ute. Speleologi har jag bara testat en gång. Klättring med topprep tröttnade jag på och egna säkringar har jag aldrig lärt mig lita på. Paddling blev mest på sommaren efter att jag började studera i Norge, det är svårt att ta med en havskajak på tåget när man ska tillbaka på hösten.

Till slut stod jag kvar med det lugna friluftslivet på skidor och till fots. Jag hade säkert fastnat för den typen av friluftsliv utan tillgång till Utsidan, men vägen till min nuvarande tur, till fots och på skidor i fjällen under ett helt år, hade varit dyrare på grund av alla felköp jag gjort.

Tack Christer och Ulrika för att ni startade Utsidan och tack till alla medlemmar som gett mig tips genom åren.

Till Staffans blogg

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2016-09-24 18:17   matserik
Kul jag har sas gått lika väg fast åt andra hållet. Började rejält med fjällvandring för 25 år sedan var ute både en och två gånger per säsong.Padjelanta ,Sarek ,Kungsleden både hit och dit alltid nästan tältat så flera? hundratal nätter i tält har det blivit. På senare år har jag skaffat cyket och ängnar mig åt cykel med ett helt annan aktivitet i botten TURF...
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!